DØDSKRASJ: Tre personer omkom og fire er skadet etter at et lite passasjerfly krasjet inn i et helikopter da det skulle ta av fra Lukla-flyplassen i Nepal søndag.
DØDSKRASJ: Tre personer omkom og fire er skadet etter at et lite passasjerfly krasjet inn i et helikopter da det skulle ta av fra Lukla-flyplassen i Nepal søndag. Foto: AFP

Tre personer omkom da småfly krasjet på verdens farligste flyplass

En lite passasjerfly krasjet inn i et parkert helikopter da det skulle ta av fra Everest-regionen i Nepal søndag. Minst tre personer omkom og fire er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyet, en Twin Otter, skled av rullebanen og traff helikopteret da det forsøkte å ta av, opplyser Raj Kumar Chhetri fra nepalske luftfartsmyndigheter.

Flyet tilhører det private selskapet Summit Air, som bringer både turister og nepalske innbyggere til avsidesliggende deler av landet. Flyet var på vei til hovedstaden Katmandu.

Blant de omkomne er flygeren og to politifolk som befant seg i nærheten av det parkerte helikopteret. Flyets fire passasjerer og ett besetningsmedlem er i trygghet, ifølge en talskvinne.

Lukla-flyplassen blir ofte kalt verdens farligste på grunn av den korte rullebanen og vanskelige landingsforhold.

Den ligger på 2.845 meters høyde.