Norge med bragd mot Brasil: – Jeg blir ikke overrasket om de går hele veien

Norge vant en av tre kamper mot Brasil, men klarte ikke å ta seg videre til sluttspillet i FIFA eNations Cup.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge er ute av FIFA eNations Cup. Det norske eFotballandslaget fikk det tøft i «dødens gruppe».

Selv om Norge holdt følge med de beste FIFA-spillerne i verden i flere kamper mot Tyskland, Sverige, Argentina og Brasil ble det ikke nok.

Av tolv kamper ble det to seire, tre uavgjort og sju tap og sisteplass i gruppen.

I den siste kampen tok Norge seieren i 2v2-kampen over gruppevinner Brasil.

Se seiersmålet i videovinduet øverst!

– Den var god. Selv om vi får sisteplass i gruppen så er det godt å slå de som vinner gruppen. Jeg blir ikke overrasket om det er Brasil som går hele veien og vinner turneringen, sier Anders Rasmussen til TV 2.

Allerede før søndagens siste gruppespillskamper mot Brasil var Norges drøm om sluttspill allerede ute, men landslagsgutta var gode i de individuelle kampene selv om det ble to av to tap.

– Det var dessverre marginer som skilte oss. Til tider var vi bedre enn dem og jeg synes vi burde hatt flere mål, sier Magnus Myhrhaug Kristiansen og forteller hva som skiller de norske gutta fra de beste i verden i FIFA.

– De var nok mer kliniske og scoret på flere skudd, men nivået ligger på det samme.

– Det er en tøff gruppe og da blir alle kampene tøffe. Tyskland som var favoritter slet og ville nok gått videre fra alle de andre gruppene. Det sier litt om nivået, forteller Rasmussen.

Begge de to norske FIFA-spillerne får med seg 150 poeng hver. Magnus Myhrhaug Kristiansen har håp om å ta seg til play-off til VM i FIFA.

– Det er målet og det kan gå med de poengene jeg har skaffet her, sier 17-åringen.

Drømmestart for Norge

Magnus Myhrhaug Kristiansen startet sin PS4-kamp mot brasilanske Tore veldig bra. 17-åringen tok ledelsen med et perfekt timed fininshing i krysset. Så tok Brasil over.

To kjappe scoringer sørget for at Brasil gikk i ledelsen, men Myhrhaug Kristiansen ga ikke opp. Et lekkert kombinasjonsspill med raske pasninger og satt ballen kontrollert i mål fra kloss hold.

Men brasilianske Tore hadde mer å gi. Et lavt innlegg fra høyrekanten endte hos Ronaldinho som skled inn 3-2. Myhrhaug Kristiansen klarte ikke å svare og tapte kampen.

Anders Rasmussen ble hardt straffet mot Ebinho i Xbox-kampen. Tempoet var for raskt for nordmannen og med raske pasninger spilte han seg fri og scoret fra kort avstand.

Rasmussen spilte seg inn i kampen og fikk opp tempoet i angrep, men kom aldri til gode avslutninger. Nordmannen spilte godt, men ble straffet i sluttminuttene på en kontring og Ebinho økte til 2-0. Rasmussen klarte å få inn en sen scoring med perfekt timing på et skudd fra tolv meter, men det ble 1-2-tap.

Norge slo tilbake

I 2v2-kampen var det jevnt mellom de norske og brasilianske gutta. Flere sjanser begge veier, før Norge slo til med tolv minutter igjen. Norge snappet opp ballen og spilte seg ut på høyresiden. Et lavt innlegg inn foran mål og Neymar sendte Norge i ledelsen over Brasil. Rasmussen og Myhrhaug Kristiansen forsvarte inn til 1-0-seier og vant over gruppevinnerne.

Det ble ikke så mange seire eller poeng for Norge i eNations Cup, men i et selskap mot de aller beste FIFA-spillerne i verden gjorde nordmennene seg på ingen måte bort. Magnus Myhrhaug Kristiansen imponerte stort i flere kamper, blant annet mot verdens beste FIFA-spiller på PS4 (Nicolas Villalba). Det ble ingen store tap, men de beste hadde et tempo som var til tider for høyt for de norske efotballutøverne.