PÅKJØRSEL: En mann i 30-årene er siktet for uaktsomt drap, etter at en kvinne døde da hun ble påkjørt på gangveien i Sandefjord fredag kveld.
PÅKJØRSEL: En mann i 30-årene er siktet for uaktsomt drap, etter at en kvinne døde da hun ble påkjørt på gangveien i Sandefjord fredag kveld. Foto: NTB scanpix

Kvinne i 50-årene påkjørt og drept på gangvei:

– Han er lei seg for det som har skjedd og erkjenner straffskyld

TØNSBERG/SANDEFJORD (TV 2): Mannen som er siktet for uaktsomt drap etter påkjørselen i Sandefjord fredag, der en kvinne i 50-årene døde, erkjenner straffskyld for uaktsomt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinne i 50-årene ble bekreftet omkommet og mannen hennes, som også er i 50-årene, ble skadet og er innlagt på Sykehuset i Vestfold.

Bilen som kjørte på de to, en sølvgrå Audi, stakk fra stedet etter ulykken.

Det pågikk en intens jakt etter bilføreren, som meldte seg for politiet i 16.30-tiden lørdag – nesten et døgn etter ulykken.

Bilføreren, en 33 år gammel mann fra Litauen, er siktet for uaktsomt drap.

Mannen, som har bodd i Norge i ni år, erkjenner straffskyld, opplyser forsvareren søndag formiddag.

Erkjenner straffskyld

Mannens forsvarer, advokat Ole Petter Breistøl, uttalte først at hans klient ikke var i stand til å snakke med ham.

– Jeg skal møte min klient nå. Jeg kan derfor ikke svare på hvordan han stiller seg til siktelsen, sa Breistøl til TV 2 søndag formiddag.

Nå forklarer han at mannen har vært i sjokk etter hendelsen.

– Min klient var i sjokk etter hendelsen og trengte tid til å tenke. Lørdag møtte han opp hos politiet i Sandefjord, men det var stengt. Da fikk han ringt politiet, som kunne pågripe han, sier forsvarer Ole Petter Breistøl til TV 2.

Forsvareren forteller at mannen erkjenner straffskyld.

– Han er lei seg for det som har skjedd og erkjenner straffskyld for uaktsomhet i trafikken, sier Breistøl.

– Erkjenner han straffskyld for uaktsomt drap?

– Ulykken medførte dødsfall og derfor gjør han det, ja, sier forsvareren.

Mistenker rus

Politiet har søndag formiddag avhørt den siktede mannen etter dødsulykken i Lahelleveien i Sandefjord fredag. Politiet bekrefter at mannen erkjenner straffeskyld for uaktsomt drap og uaktsom kjøring.

Politiadvokat Torje Arneson opplyser til TV 2 at mannen vil bli fremstilt for fengsling mandag 15. april i Vestfold tingrett.

– Det er fordi vi mener det er fare bevisforspillelse. I tillegg er han litauisk statsborger med en løs tilknytning til Norge, så vi mener det er grunn til å tro at han vil unndra seg straffeforfølging dersom han ikke varetektsfengsles, sier Arneson etter avhøret søndag.

Politiadvokaten mener det kan få betydning at siktede selv meldte seg for politiet, men understreker at politiet hadde mye informasjon i saken på det tidspunktet han tok kontakt.

– En av våre teorier er at han har kjørt i ruspåvirket tilstand. Han er også siktet for dette etter en hendelse i Oslo i februar. Hva han har forklart om dette i avhør, kan jeg ikke gå inn på, sier Arneson.

Så sent som 17. februar i år var mannen siktet i en promillekjøring sak i Oslo. Dette skal være den eneste gangen mannen er omhandlet i politiets registre.

– Uoppmerksom

33-åringen har ingen tilknytning til Sandefjord. Mannen har i avhør forklart at han ikke var påvirket av alkohol eller andre rusmidler fredag kveld.

– Han har vært uoppmerksom i trafikken, og så har dette ekteparet dukket opp foran bilen hans, sier forsvarer Breistøl til TV 2.

Videre har mannen forklart at han aldri var over i gangfeltet med bilen, men at han kan ha vært nede i grøften med bilen.

Tipset politiet

Sandefjordsmannen Tommy Hole Kristiansen var til god hjelp for politiet, da de jaktet på gjerningspersonen etter dødsulykken, skriver Sandefjords Blad.

Han bor ikke så langt unna ulykkesstedet og observerte den sølvgrå bilen som kom susende forbi ham i stor hastighet fredag kveld. Kristiansen var rask med å notere ned bilens registreringsnummer og ringte inn opplysningene til politiet.

På dette tidspunktet hadde ikke politiet denne informasjonen. Kristiansens opplysninger var derfor til stor hjelp i politiets arbeid.

Ottar Steinstø i politiet sier at Tommy er mye av grunnen til at de lørdag ettermiddag klarte å få tak i mannen, som nå er siktet for å ha kjørt på ekteparet.

– Det at han tok seg tid til å skrive ned det nummeret og ringe oss, gjør at vi nå har klart å pågripe den ansvarlige, sier Steinstø til Sandefjords Blad.

Lørdag dukket politiet opp på Hole Kristiansen dør med blomster.

– Vi leverte påskeliljer på døren hans og takket ham for innsatsen. Det fortjente han virkelig, sier Steinstø.