Hovland slo tilbake med birdiefest i US Masters

Viktor Hovland gikk fra tre strake bogeyer til en rekke birdier i US Masters lørdag. Han fullførte 3. runde ett slag under par og ligger på en delt 31. plass.

Riktignok fikk den norske amatøren en nedtur helt på tampen. På 18. og siste hullet måtte Hovland tåle en sur bogey og nøye seg med en runde på 71 slag. Før det hadde han spilt seg til pene fire birdier på fem hull.

Totalt fikk 21-åringen seks birdier på den legendariske Augusta-banen lørdag. Av hans fem bogeyer kom tre av dem på rappen mellom 4. og 6. hull. Det var med andre ord en røff start for Hovland.

– Det så ikke så godt ut etter seks hull. Tre over par var ikke helt den starten jeg hadde tenkt. Det var litt kjemping tidlig, men så klarte jeg heldigvis å snu det. Litt sur finish. Det var mye opp og ned, sier den norske golferen til VG.

Hovland lot seg ikke prege av den tunge starten, og i andre halvdel av runden kunne han smile for en skikkelig birdiefest før den siste bogeyen.

Midt på treet

Hovland har imponert stort i sin majordebut. Fredag greide han cuten med god margin, og etter tre av fire runder er han to slag under par. Med en delt 31.-plass før turneringen avsluttes søndag, ligger nordmenn omtrent midt i feltet av dem som fortsatt er med.

Da lørdagens runde var ferdigspilt, hadde italienske Francesco Molinari tatt ledelsen med en runde seks slag under par. Totalt ligger han tretten slag under, noe som gir ham en margin på to slag ned til amerikanerne Tony Finau og Tiger Woods, som foreløpig deler andreplassen.

Kvalifisert

De siste dagene har Hovland gått sammen med tittelforsvarer Patrick Reed og meritterte Webb Simpson. Førstnevnte slet tungt og gikk lørdagens runde to slag over par. Reed er dermed tre slag dårligere stilt enn Hovland, mens Simpson kjemper i teten. De to amerikanerne er begge i topp 25 på verdensrankingen, det vil si nesten 900 plasser foran Hovland.

Hovland er kvalifisert for den gjeve majorturneringen fordi han i fjor vant USAs amatørmesterskap. Oklahoma State-studenten sikret plassen i US Masters som tidenes første nordmann da han i fjor vant USAs prestisjetunge amatørmesterskap.

Han er også kvalifisert for Major-turneringene US Open og British Open senere denne sesongen.