Mørk scoret i Györ-comebacket: – Et øyeblikk jeg sent vil glemme

Nora Mørk noterte seg for to scoringer i Györs 33-21-seier over Odense i mesterligakvartfinalen lørdag. Det var hennes første kamp for ungarerne på 14 måneder.

Mørk ødela kneet i en kamp for Györ i februar i 2018. Inntil lørdag hadde hun ikke spilt for klubben siden.

I returoppgjøret mot Odense var hun endelig tilbake for den ungarske storheten, som tok seg videre til semifinale i mesterligaen etter 62-49 sammenlagt. Ungarerne vant bare med ett mål borte, men kjørte over danskene i egen storstue med hele 33-21.

Det sto 18-10 til pause. Györ scoret åtte strake mål etter at Ingvild Bakkerud hadde utlignet til 10-10 etter 20 minutter.

Mørk scoret begge sine mål i andre omgang, da kampen nærmest var avgjort. Hun kom inn midtveis i omgangen og fikk stor jubel fra hjemmefansen. Mørk spilte kun angrep det siste kvarteret og hadde en lekker målgivende pasning til Crina Pintea, i tillegg til sine to mål.

– Det var veldig stort å få endelig gjøre comeback i den grønne trøya og bli tatt i mot av fansen på den måten. Et øyeblikk jeg sent vil glemme, skriver Mørk i en sms til TV 2.

Kari Brattset scoret to mål, mens Veronica Kristiansen og Stine Bredal Oftedal noterte seg for tre scoringer hver.

De regjerende mesterligavinnerne skal nå spille sin femte finalehelg på rad i den gjeveste europacupen.

Vipers Kristiansand er i sin første finalehelg. Det synes Mørk er stas.

– Jeg syns det er veldig kult med Vipers og supert for norsk håndball ikke minst, skriver hun.