Solskjær slapp med skrekken i heldig United-seier

To straffescoringer av Paul Pogba reddet Manchester United mot West Ham i en kamp med flere omdiskuterte situasjoner.

Manchester United - West Ham 2-1 (1-0)

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United var ett tap unna å ha den verste resultatrekken på 27 år, men slapp med skrekken mot West Ham.

To straffescoringer av Paul Pogba og en annullert West Ham-scoring ga sluttresultatet 2-1 til United.

– Det har vært en merkelig match. Paul Pogba har vært langt under pari, men står likevel igjen som den som reddet seieren for Manchester United, oppsummerer TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Manchester United vinner 2-1, men Manuel Pellegrinis menn ga Ole Gunnar Solskjærs menn kamp til døren. Dette var marginer, marginer, marginer. Men han får de tre poengene han måtte ha i dag, Solskjær, sier Alsaker.

Pogba: – I dag hadde vi flaks

– West Ham vinner omtrent alle kategorier i statistikken her når gjelder å ha ballen, vinne dueller, skudd på mål, skudd. Men United vinner den viktigste, nemlig mål-protokollen. Men det er omtrent det eneste også. Hvor er intensiteten i press-spillet, kontringsspillet vi har sett for få måneder siden, det trygge forsvarsspillet? Det er rett og slett ikke en god nok prestasjon for Manchester United. Men de gamblet litt, fikk poengene og setter fokus mot Barcelona, følger TV 2s fotballekspert Brede Hangeland opp.

At de var heldig som fikk seieren, var Pogba selv enig i etter kampen.

– Det var en veldig åpen kamp, men vi spilte ikke bra. Med sjansene og rommene vi hadde, kanskje vi spilte for tregt. Vi er nødt for å ordne opp i det, lære fra det og være fokusert til den neste kampen. I dag hadde vi flaks, og noen ganger må du bare ta det. Noen ganger er det motstanderen som har flaks, men i dag var det oss, sier tomålsscoreren til BT Sport.

Solskjær selv hadde følgende å si etter seieren:

– Det var slitsomt å sitte på benken å se at vi ikke klarte å prestere det vi kan og at West Ham i lange perioder var det beste laget. Men heldigvis så har vi kvalitet til å klare å få skapt noen sjanser, og straffer selvfølgelig, det avgjør for oss i dag. Så vi var heldig i dag, sier Solskjær til TV 2.

– Hvorfor tror du det blir sånn som det blir?

– Det er vanskelig å svare på, men selvfølgelig at vi hadde kamp på onsdag kveld og igjen nå på tirsdag kveld, så jeg måtte gjøre en del bytter og vi har en del suspensjoner. Sånn at jeg måtte gamble litt på at vi akkurat greide å ta de tre poengene. Vi kunne jo selvfølgelig spilt med Victor, Scott og Rashford fra start. Men vi følte at vi kunne klare det uten. Vi var heldig som klarte det, sier United-manageren.

Annullert scoring for West Ham

Ti minutter ut i kampen fikk nok mange United-supportere hjertet i halsen da Felipe Anderson satte ballen i mål for West Ham.

Men heldigvis for Solskjær og co, ble målet annullert for offside.

Ut fra TV-bildene var det ikke helt enkelt å se om det var korrekt avblåst, men dommer Graham Scott stod fast ved sin avgjørelse.

– Det var en situasjon der forsvaret til Manchester United har null kontroll på Anderson. Linjemannen tror jeg er opptatt av Phil Jones i den situasjonen der. Og når streken kommer opp, så ser det ut som Dalot er noen centimetere innenfor. Sånn at den scoringen skulle vært godkjent, analysererTV 2s fotballekspert Petter Myhre i studio.

Straffe til United

Åtte minutter senere gikk Juan Mata i bakken innenfor 16 meteren før han fikk avsluttet, og Scott pekte på straffemerket. Også den situasjonen var diskutabel.

– Det er to situasjoner og to marginale avgjørelser, sier Myhre.

Men Paul Pogba var uansett denne gang sikker og sendte United i ledelsen 1-0. Midtbanespilleren har brent tre straffer tidligere denne sesongen.

West Ham var hissige fremover og kom til flere brukbare muligheter i førsteomgang. Det manglet litt på å utnytte sjansene bedre, og United-forsvaret hadde god nok kontroll til å holde nullen til pause.

United-svikt og West Ham utligning

Om West Ham følte seg snytt etter annulleringen i førsteomgang, fikk de i hvert fall noe å glede seg over raskt i andreomgang.

For det tok ikke mer enn fire minutter før gjestene fikk utligningen. Manuel Lanzini løftet inn til en totalt umarkert Felipe Anderson, som hadde en enkel oppgave med å sette ballen i mål.

– Rojo sover fullstendig på bakre stolpe, utilgivelig. Hans ansvar er å ta Felipe Anderson der. Helt feilplassert, enkel jobb for brasilianeren å sette inn 1-1, sier TV 2s kommentator Brede Hangeland.

Like etter Andersons scoring for gjestene, tok Solskjær ut Juan Mata til fordel for Marcus Rashford. På dette tidspunktet viste ballbesittelsen etter pause 62-38 i favør West Ham.

Det tok ikke lang tid før Rashford markerte seg, og like før klokken viste en time spilt, var spissen nære ved å sende United i ledelsen. Men Lukasz Fabiańskis reaksjonsredning fikk så vidt hundret ballen i å nå nettmaskene.

Svært nærme for West Ham

United fikk inn et press mot West Ham utover i omgangen, og klarte å løfte seg noen hakk.

Kvarteret før slutt gjorde Solskjær et dobbelbytte. Romelu Lukaku og og Marcos Rojo gikk ut, Mason Greenwood og Andreas Pereira kom inn.

Like etter byttet kom to store West Ham sjanser. Først satte Michail Antonio ballen i tverliggeren, før De Gea reddet headingen fra samme mann.

Ny United-straffe

Deretter skjedde det ting på andre siden av banen.

Martial kom alene igjennom og ble lagt i bakken av Ryan Fredericks innen for 16 meteren. Fredericks slapp unna med det gule kortet, mens United fikk nok et straffespark.

Pogba valgte samme taktikk som ved det første straffesparket, og sendte United i ledelsen 2-1.

Det ble også sluttresultatet på Old Trafford.