Lørdag formiddag var det lagt ned blomster og lys, på stedet der en kvinne ble påkjørt og drept i Lahelleveien i Sandefjord.
Lørdag formiddag var det lagt ned blomster og lys, på stedet der en kvinne ble påkjørt og drept i Lahelleveien i Sandefjord. Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix

Etterlyst mann har meldt seg til politiet etter påkjørsel

SANDEFJORD (TV 2): Føreren som stakk av etter å ha kjørt på et ektepar i Sandefjord fredag, har meldt seg for politiet. En kvinne døde etter påkjørselen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed er mannen i 30-årene siktet for uaktsomt drap.

Han har vært etterlyst av politiet etter at et ektepar ble påkjørt på en gang- og sykkelsti i Lahelleveien i Sandefjord fredag kveld.

– Han tok selv kontakt med politiet i Sandefjord omtrent klokken 16:30, opplyser jourhavende jurist Renate Tveite i Sør-Øst politidistrikt.

Venter på avhør

Siktede sitter nå i sentralarresten i Tønsberg. Tveite opplyser til TV 2 at det ikke vil bli gjort avhør av ham lørdag kveld.

Politiet varsler at de vil sende ut en pressemelding når avhøret er gjennomført søndag.

Kvinnen i 50-årene døde av skadene hun fikk etter påkjørselen. Hun etterlater seg barn og barnebarn. Ektemannen hennes kom fra hendelsen med lettere skader.

Ordfører: – Dypt tragisk

Politiet mistenker at siktede var ruset da hendelsen skjedde, har politiadvokat Torje Arneson tidligere opplyst. Ifølge NRK er mannen siktet for promillekjøring så sent som i februar i år.

Siden hendelsen har det pågått en intens jakt etter føreren av den aktuelle bilen. Det var ingen vitner til selve påkjørselen, men flere har observert den sølvgrå bilen i stor hastighet etter ulykken.

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord kommune opplyser at kriseteamet i kommunen ble koblet inn i saken fredag.

– Det er selvfølgelig dypt tragisk at en slik situasjon oppstår. Tenker jo på de pårørende som nå har mistet en bestemor og en mamma, mens far er skadd. Jeg har omtanke for de involverte, sier han.