Her kjører bilen ut av banen.
Her kjører bilen ut av banen. Foto: Leserbilde/Expressen

Flere skadd da bil kjørte av banen under billøp i Sverige

Ulykken skjedde under banekjøring nord for Stockholm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere mennesker er skadd etter at en bil kjørte av banen og inn blant publikum under et billøp utenfor Stockholm lørdag.

Peter Wahlström ved Storstockholms räddningscentral sier at etter det de foreløpig vet, er fem mennesker skadd.

Ingen av dem sitter fastklemt, ifølge Aftonbladet.

Tre personer skal ifølge politiet være alvorlig skadd, skriver Expressen.

En av de skadde ble fløyet til sykehus med redningshelikopter, mens føreren av bilen slapp fra det med lettere skader, sier talskvinne ved politiet, Carina Skagerlind.

Ulykken skjedde under banekjøring på Ticksta motorstadion ved Rimbo, ikke langt fra Norrtälje litt nord for Stockholm lørdag ettermiddag.

– På veldig uheldig vis har bilen blitt sendt i retning opp en svært bratt skråning. Uheldigvis var det to eldre tilskuere der, som ikke rakk å flytte seg. Det er de som blir truffet hardest. To andre personer blir lettere skadet når bilen kommer susende, opplyste arrangørene under en pressekonferanse.

Ulykken skjedde under banekjøring på Ticksta motorstadion ikke langt fra Norrtälje litt nord for Stockholm lørdag ettermiddag.

Det var rundt 100 meter etter start at to biler kolliderte rett før en kurve i 80 kilometer i timen. Den ene av dem kjørte rett fram inn i tilskuere som satt på stoler 20–30 meter fra banen, ifølge Leif Öhlin, baneansvarlig i Motorklubben Rimo.

(NTB/TV 2)