SPREDNINGSFARE: Brannvesenet jobber intenst med å slukke både bolig- og gressbrannen på Mysen lørdag ettermiddag. Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Indre24.no
SPREDNINGSFARE: Brannvesenet jobber intenst med å slukke både bolig- og gressbrannen på Mysen lørdag ettermiddag. Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Indre24.no

Kraftig boligbrann spredte seg

Det brenner kraftig i en bolig på Mysen i Østfold lørdag ettermiddag. Brannen førte også til gressbrann i området, som brannvesenet ikke har kontroll på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det begynte å brenne i en garasje i Bakkeliveien på Mysen i Østfold lørdag ettermiddag.

Garasjen ble raskt overtent og brannen spredte seg til bolighuset like ved.

Klokken 13.30 melder politiet at det fortsatt brenner kraftig og at brannvesenet også jobber med å få kontroll på en gressbrann som har oppstått i området.

Brannvesenet har ikke kontroll på stedet og det er fortsatt spredningsfare.

Alle beboerne i boligen har kommet seg ut av huset.

Klokken 14.38 melder Øst 110-sentral på Twitter at brannvesenet har kontroll på stedet.

Travelt i Rogaland

Brannmannskaper i Rogaland melder om en travel dag i fylket.

Store styrker jobber med å slukke brannen i Gjesdal, som ennå ikke er under kontroll. Ifølge brannvesenet er det ikke fare for bebyggelse.

– Vi har ikke kontroll på brannen, og det er forferdelig travelt her akkurat nå. Men det er ikke fare for hyttene i området, sa vakthavende Svein Nesse ved Stavanger brannstasjon til Stavanger Aftenblad klokken 11.45.

Politiet opplyste i 10.30-tiden at brannen var ute av kontroll og at den spredte seg kraftig. Mellom fem og seks mål sto da i brann.

I tillegg til brannen i Gjesdal, brøt det ut gressbrann på Lindland i Sokndal, og i Sola i samme fylke brant det i en skog i Tananger. Om lag 300 kvadratmeter har brent, men brannmannskaper har slukket denne. Politiet mistenker at brannen var påsatt og er i kontakt med to barn og deres foresatte i forbindelse med saken.

Det er i tillegg meldt inn 260 bråtebranner i distriktet lørdag. Disse er alle under kontroll, men Nesse sier det er mange som ringer og er bekymret fordi de har observert røyk.

– Alle meldingene om brann vi får inn sjekker vi med de meldte bråtebrannene. Om en bråtebrann kommer ut av kontroll må den ansvarlige selv ringe 110 og gi beskjed til oss, sier Nesse.

Branner ute av kontroll

Det oppsto gressbranner flere steder i landet denne lørdagen.

Politiet i Innlandet meldte om en gressbrann på tre-fire mål på Skarnes i Sør-Odal i Hedmark.

På Fusa i Hordaland meldte 110-sentralen om en bråtebrann ute av kontroll rundt 13.45. (TV 2/NTB)