Imponerte mot verdens beste FIFA-spiller: – Jeg spilte tusen ganger bedre enn ham

Norge fikk det tøft som outsider i FIFA eNations Cup, men imponerte mot de aller beste i FIFA 19.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge deltar denne helgen i den første FIFA eNations Cup.

De 20 beste nasjonene i FIFA 19 er invitert og Norge er en av dem.

Det norske laget består av Magnus Myhrhaug Kristiansen (PS4) og Anders Rasmussen (Xbox).

Det spilles tre kamper mellom hver nasjon. Én 1v1-kamp på PS4, én 1v1-kamp på Xbox og én 2v2-kamp på PS4 eller Xbox.

Norge har spilt tre oppgjør, mot forehåndsfavoritt Tyskland, nabolandet Sverige og Argentina som har verdens beste FIFA-spiller (Nicolas Villalba/PS4) på laget.

Norge imponerte, men kom til kort mot de aller beste FIFA-spillerne i verden. Etter de tre oppgjørene ligger Norge på sisteplass i gruppen og kan ikke nå sluttspillet. Norge har et oppgjør igjen søndag mot Brasil, som allerede er videre fra gruppen sammen med Argentina.

Mot Tyskland ble det to tap og et uavgjort. Mot Sverige ble det en seier, et uavgjort og et tap. Mot Argentina ble det to tap og et uavgjort.

Se høydepunkter fra Norges 2v2-kamp mot Sverige i videovinduet øverst!

– Jeg spilte tusen ganger bedre enn ham

– Argentina har jo verdens beste spiller på Playstation (Nicolas Villalba) og Magnus er uheldig som ikke slår han egentlig. I min kamp har jeg tre i stolpen og det er bare marginer som avgjør at vi ikke vinner kampene, sier Anders Rasmussen til TV 2.

Magnus Myhrhaug Kristiansen mener han var bedre enn Villalba.

– Jeg visste det ble tøft og var forberedt på det. Jeg spilte tusen ganger bedre enn det han gjorde. Jeg er uheldig som ikke får det resultatet jeg ville, sier han.

Norge kan ikke nå sluttspillet og Rasmussen og Myhrhaug Kristian sier det er litt surt.

– Selvfølgelig er vi litt skuffet. Vi ville går videre, men sånn er det. Tyskland er også ute og de har to spillere som er topp 15 i verden. Det sier litt om nivået i gruppen, sier Rasmussen og forteller om det skyhøye nivået i turneringen.

– Det er litt som om Rosenborg tar seg ut i Champions League. Det er tøffere motstand og vi møter verdens beste spillere. Hjemme møter vi det beste på nasjonalt nivå. Vi har lært mye i dag og vet at vi kommer sterkere tilbake, sier han.

Magnus Myhrhaug Kristiansen imponerte og skaffet Norges første seier i eNations Cup mot Sverige og i 2v2-kampen hentet han sammen med Anders Rasmussen opp 0-2 til 2-2.

– Har nesten ikke stemme igjen

Landslagssjef Marius Hjerpseth er fornøyd med hvordan guttene har prestert så langt.

– Vi er fornøyd. Alle poeng teller spesielt i den gruppen her hvor det er så jevnt. Den siste scoringen mot Sverige var viktig. Det er vanvittig tøft mentalt for gutta og de sier litt om hvor gode de er. De spiller jevnt mot de beste og det er utrolig å se. Jeg er veldig imponert og gleder meg til å se fortsettelsen, sier Hjerpseth til TV 2 og fortsetter:

– Det som er flott å se selv om vi taper en kamp så slår vi tilbake. Jeg har nesten ikke stemme igjen for jeg roper så mye hver gang vi scorer, men det er jo bare bra, gliser Marius Hjerpseth.

I Utlimate Team-modusen kan alle nasjonene velge mellom alle spillerne på spillet. Det gjelder Cristiano Ronaldo i en Team of the Year-utgave og legender som Ruud Gullit og Ronaldinho.

Slik gikk det eNations Cup-kampene til Norge

I første kamp mot stormakten Tyskland fikk Magnus Myhrhaug Kristiansen en drømmestart mot tyskeren som har gamertaget MoAuba. En flott avslutning med timed finishing fra Cristiano Ronaldo sørget for norsk ledelse i den første kampen på Playstation 4. Tyskland slo tilbake med en heading på et hjørnespark og kampen endte 1-1.

I kampen på Xbox slet Anders Rasmussen mot tyske Megabit. Tyskeren vant 2-0. Det andre målet var et vakkert kombinasjonsspill med få touch og det gikk for hurtig for nordmannen.

– Der går det fort. Det er et klasseangrep, utbrøt TV 2s ekspertkommentator Johan Færaas.

Tyskland tok over

I 2v2-kampen mot Tyskland kom Norge tidlig under. Scoringen lignet på Myhrhaug Kristiansens scoring i den første kampen. En timed finishing med Cristiano Ronaldo fra distanse. Norge klarte ikke å bryte ned det tyske laget og det endte med tap.

Norge tar med seg et poeng videre, Tyskland tar med seg sju poeng. De to nasjonene med flest poeng går videre fra gruppen.

Mot Sverige ble det en ny god start for Myhrhaug Kristiansen. Vålerenga-spilleren tok ledelsen med lekkert et touch-spill der brasilianske Ronaldo var sist på ballen.

Sverige gjorde som Tyskland og slo tilbake. Selv om Myhrhaug Kristiansen styrte kampen stod det 1-1 til pause i kampen på PS4.

Overtidsdrama

I andre omgang stanget Myhrhaug Kristiansen mot mål, men det så ut til å ende med uavgjort. Så på overtid fikk nordmannen drømmetreff med Cristiano Ronaldo på overtid. Med 2-1-seier ble det Norges første trepoenger i FIFA eNations Cup.

I Anders Rasmussens Xbox-kamp mot svenske Ivan Lapanje var det jevnt. Nordmannen hadde gode sjanser til å ta ledelsen, blant annet en sjanse alene med keeper, men skuddet ble blokkert i siste liten. Det utnyttet Lapanje og vant kampen 1-0 etter en sen scoring.

Sverige tok ledelsen i 2v2-kampen mot Norge. Sverige scoret etter at de brukte Neymar til å flikke opp ballen for å så gjøre et innlegg på volley. Inne i boksen headet Cristiano Ronaldo ballen i mål fra skrått hold med en perfekt timed finishing.

Denne typen innlegg der man flikker opp ballen først har vært en gjenganger i gruppspillet i eNations Cup.

Verre ble det for de norske når Sverige doblet ledelsen kort tid etter og ledet 2-0 til pause.

Viktig opphenting mot Sverige

Det ble norsk jubel etter hvilen. Etter et blokkert skudd klarte de norske å krige inn returen til redusering. Norge fikk mer overtaket i 2v2-kampen og utlignet etter at de åpnet det svenske forsvaret med raske vendinger. Ramussen fant så Myhrhaug Kristiansen som gikk på et lekkert løp med Neymar. Han var iskald alene med keeper og kampen endte 2-2. Dermed skaffet Norge seg et viktig poeng fra kampen.

Etter de tre kampene mot Sverige kom Norge ut med fire poeng og har totalt fem poeng i gruppe C. Argentina leder gruppen foran Tyskland og Brasil i det som kalles dødens gruppe. Norge ligger på fjerdeplass etter seks kamper.

Så ventet Argentina og verdens beste FIFA-spiller på Playstation 4, Nicolas Villalba. Magnus Myhrhaug Kristian var i duell med argentineren og imponerte stort i starten mot eFotballstjernen. 17-åringen var nære flere ganger til å ta ledelsen, men forsøkene ble reddet. Da viste Villalba sin klasse og spilte ut nordmannen. Han fikk rom med legendekortet til brasilianske Ronaldo og var nådeløs i avslutningen fra ti meter.

Etter hvilen fortsatte argentineren presset og var nær med å doble ledelsen. Myhrhaug Kristiansen spilte en god kamp, men det ble et 0-1-tap for Nicolas Villalba.

– Jeg er kjempe imponert over Myhrhaug Kristiansen. Det var virkelig godt levert. Han kjørte på og var uheldig i avslutningene. Så ble han hardt straffet på Nicolas (Villalba) første sjanse, sier TV 2-ekspert Johan Færaas.

Argentina ble for gode

Argentina var igjen dødelig effektive i den andre kampen hvor Anders Rasmussen var i ilden på Xbox. Med høyt tempo og gode skill moves ble det tidlig ledelse til det Sør-Amerikanske laget.

Rasmussen spilte seg mer inn i kampen og var nær scoring da han traff stolpen etter å ha spilt flere pasninger i laget. I andre omgang satt den for Rasmussen som scoret sitt første mål på Xbox-konsoll i eNations Cup.

Med et raskt temposkifte fikk han spilt Ronaldo fri i sekstenmeteren og denne gang gikk avslutningen stolpe inn. Kampen endte 1-1 og skaffet et nytt poeng til Norge.

I 2v2-kampen mot Argentina ble det et nytt tidlig baklengs. Igjen var det en av de beste spillerne på spillet brasilianske Ronaldo som scoret med timed finishing. Legendekortet til El Fenómeno blir brukt av de fleste nasjonene i eNations Cup og har dødelige avslutninger på FIFA 19.

Argentina var mye flinkere enn Norge til å bruke skill moves og tenke flere trekk fremover. Norge slet mye i første omgang.

I andre omgang fortsatte Argentina storspillet, men sløste med sjansene. Norge fikk noen muligheter til å utligne, men motstanderne var gode til å flytte keeper. Dermed ble det 1-0-seier til Argentina.

Etter ni kamper ligger Norge på sisteplass i gruppen med seks poeng og sjansene for å nå sluttspillet er vekke. Argentina og Brasil er videre fra gruppen. Norge møter Brasil lørdag der for Norges del handler om å skaffe poeng som teller i den globale serien.