STORSPILLER: Casper Rudd er klar for semifinale. Foto: Lynne Sladky
STORSPILLER: Casper Rudd er klar for semifinale. Foto: Lynne Sladky

Ruud til semifinale etter utklassing

Casper Ruud storspiller på grusen i ATP-turneringen i Houston. Fredag utklasset han spanske Marcel Granollers i kvartfinalen og vant 6-1, 6-0.

Granollers, som på det beste har vært inne blant topp 20 i verden og som har spilt inn over 10 millioner dollar i prispenger i sin karriere, fikk ingen gaver fra Ruud på sin 33-årsdag. Veteranen holdt følge til 1-1 i første sett. Siden handlet alt om Ruud, som vant 11 game på rad.

Kampen var over på bare 62 minutter.

Granollers er i øyeblikket utenfor topp 100 og er rangert bak Ruud, men fredag var det klasseforskjell. Granollers fikk bare to bruddballer i Ruuds serve, og nordmannen avverget begge to. Ruud skaffet seg sju bruddballer i motstanderens serve og utnyttet fem av dem.

Den spanske veteranen vant bare 55 prosent av poengene når han fikk inn førsteserven og fattige 22 prosent når han måtte ty til 2.-serven.

Klatrer

Seieren gjør at Ruud kommer til å klatre ytterligere fra sin 95.-plass.

Tidligere i turneringen har han slått bolivianske Hugo Dellien i strake sett og den 4.-seedede amerikaneren Reilly Opelka i tre sett.

20-åringen har sagt at han inspireres av nesten jevngamle Viktor Hovlands golfeventyr med deltakelse i US Masters denne helgen. Kanskje inspirerer de hverandre. Mens Ruud herjet med Granollers i Houston greide Hovland en eagle i Augusta.

Neste motstander

I lørdagens semifinale venter vinneren av kampen mellom australske Jordan Thompson og den colombianske kvalifiseringsspilleren Daniel Elahi Galán. Sistnevnte slo ut toppseedede Steve Johnson i åttedelsfinalen.

Kvartfinalen mellom Thompson og Galán spilles natt til lørdag norsk tid.

I den andre semifinalen spiller amerikanske Sam Querrey mot chilenske Christian Garin.

(©NTB)