PÅKJØRSEL: En kvinne døde og en mann ble lettere skadet da de ble påkjørt på gangveien i Sandefjord fredag kveld.
PÅKJØRSEL: En kvinne døde og en mann ble lettere skadet da de ble påkjørt på gangveien i Sandefjord fredag kveld. Foto: NTB Scanpix

Kvinne døde etter påkjørsel på gangvei:

Politijakt etter mann som er siktet for uaktsomt drap

En kvinne i 50-årene døde etter en påkjørsel på en gangvei i Sandefjord fredag kveld. Lørdag jakter politiet fortsatt etter føreren av bilen, som er siktet for uaktsomt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 20 fredag kveld fikk politiet melding om at et ektepar var blitt påkjørt på en gangvei i Lahelleveien i Sandefjord.

En kvinne i 50-årene ble bekreftet omkommet og mannen hennes, som også er i 50-årene, ble skadet og er innlagt på Sykehuset i Vestfold.

– De ble påkjørt på gang- og sykkelstien. Bilen kom sørfra da det skjedde og kjørte videre nordover på Lahelleveien etter hendelsen, sier politiets innsatsleder Ottar Steinstø til Sandefjords blad.

Stakk fra stedet

Bilen som kjørte på de to, en sølvgrå Audi A3, stakk fra stedet etter ulykken.

To timer etter, klokken 22, ble den aktuelle bilen funnet parkert utenfor Meny på Halse i Sandefjord - rundt seks kilometer fra ulykkesstedet.

Men føreren av bilen hadde stukket fra stedet.

Natt til lørdag og lørdag morgen og formiddag har det pågått en intens jakt etter føreren av den aktuelle bilen, som ikke er meldt stjålet.

Leter etter navngitt person

– Vi leter etter personen som disponerer denne bilen. Vi vet identiteten på mannen, som er i 30-årene, sier jourhavende jurist Torje Arneson til TV 2 lørdag ettermiddag.

Arneson sier at mannen er siktet for uaktsomt drap.

Mannen politiet leter etter var involvert i en sak i Oslo 17. februar i år, hvor det var snakk om kjøring i påvirket tilstand. Dette er eneste gangen mannen har vært omhandlet i politiets registre.

Politiet vet ikke hvor den siktede mannen er bosatt nå.

Etterlyser vitner

Det var ingen vitner til selve påkjørselen, men flere har observert den sølvgrå bilen i stor hastighet etter ulykken.

– Vi er svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett selve ulykken, eller bilen i forkant eller etterkant av hendelsen. Vi ønsker også å komme i kontakt med vitner som kan ha sett at bilen ble parkert på Hasle i Sandefjord mellom klokken 20 og 22 fredag kveld, sier jurist Cecilie Svorstøl.

I løpet av lørdag formiddag har politiet avhørt flere vitner i saken.

– Vi har blant annet vært i kontakt med et vitne som hadde interessante opplysninger fra stedet hvor ulykkesbilen ble hensatt, sier Arneson, som oppfordrer andre som kan ha interessante opplysninger i saken om å kontakte dem på telefonnummer 02800.

Vurderer å gå ut med bilde

Den avdøde kvinnens ektemann pådro seg lettere skader i ulykken og er blitt avhørt av politiet på sykehuset natt til lørdag.

De pårørende til den avdøde kvinnen er varslet.

Politiet opplyste til TV 2 lørdag morgen at de vurderer om de skal gå ut med nav og bilde av mannen som er siktet i saken.

– Vi håper at personen vi leter etter melder seg selv. Om han ikke gjør det vil vi ta stilling til om vi vil etterlyse ham med fullt navn og bilde, sier Svorstøl.

Svorstøl sier at politiet ikke har vært i kontakt med vitner til selve hendelsen.

– Men vi har snakket med folk som har sett bilen og som har reagert på kjøringen, og vi har avhørt vitner som kom til stedet etterpå, sier hun.

Politiet har ingen informasjon som tyder på at det var mer enn én person i bilen.

– Vi etterforsker bredt, både teknisk og taktisk, sier Svorstøl.

Store ressurser har vært i sving i natt etter dødsulykken. Foto: Geir Eriksen
Store ressurser har vært i sving i natt etter dødsulykken. Foto: Geir Eriksen