Det melder den sveitsiske kanalen RTS.

Den sveitsiske mannen er ikke dømt for selve drapet, men for å ha deltatt i en terrororganisasjon, å ha forsvart terror og for å ikke ha meldt fra om en kriminell handling.

Mannens forsvarer varsler at dommen vil bli anket. 33-åringen, som ble pågrepet i januar, har i retten hevdet at han ikke har noen kjennskap til islamistene som drepte de to unge kvinnene.

14 siktet i Danmark

Det var mandag 17. desember de to skandinaviske kvinnene ble funnet drept på en særdeles brutal måte mens de var på ferie i Atlasfjellene i Marokko.

De to kvinnene studerte sammen ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark og var på fjelltur i Marokko da de ble drept bare noen kilometer fra landsbyen Imlil, som de trolig var på vei til.

Fakta om drapene

  • Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember.
  • Imlil ligger 7 mil sør for Marrakech og er ofte brukt som utgangspunkt for turer til fjellet Toubkal, som med sine 4.167 meter er det høyeste i Nord-Afrika.
  • Kvinnene var på en måneds lang privat reise og var erfarne friluftslivsfolk. Begge studerte ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark.
  • Fire menn er pågrepet, mistenkt for drapene. I en video sverger de fire troskap til den ytterliggående islamistgruppa IS. En rekke andre personer er siktet eller tiltalt i saken, men ikke for selve drapene.
  • En annen video spredt i sosiale medier viser drapet på den ene av kvinnene. (NTB)

Drapene ble filmet og raskt spredt på sosiale medier. Spredningen har blitt etterforsket av Kripos og dansk politi, og i mars tok politiet i Danmark ut siktelser mot 14 personer.

Norsk politi har ikke opprettet egne straffesaker i forbindelse med spredningen, fordi lovgivningen i Danmark, ifølge Kripos, i større grad åpner for å ramme deling av slike videoer.

Fire hovedmenn

En snau uke etter drapene ble fire marokkanske menn pågrepet i baksetet på en buss i Marrakech. Mennene har i en video sverget troskap til terrororganisasjonen IS.

Siden har en rekke personer blitt pågrepet og siktet for ulike lovbrudd i tilknytning til saken.

Blant annet er en 25 år gammel spansk-sveitsisk mann siktet. Han skal ha gitt våpenopplæring til terrorcellen politiet mener sto bak drapene. Politiet mener at 25-åringen og 33-åringen som nå er dømt, kjenner hverandre.

Selv hevder den 33 år gamle sveitseren at han har arbeidet for den sveitsiske sikkerhetstjenesten (SRC), og at han har gitt dem informasjon fra moskeen i Genève, der både han og den andre arresterte landsmannen var jevnlig.

SRC sier de har vært i kontakt med ham, men at det ikke stemmer at han har jobbet for dem.