DØMT TIL DØDEN: Christopher Price hadde allerede spist sitt siste måltid da han fikk utsatt henrettelsen i 60 dager. (Alabama Department of Corrections via AP)
DØMT TIL DØDEN: Christopher Price hadde allerede spist sitt siste måltid da han fikk utsatt henrettelsen i 60 dager. (Alabama Department of Corrections via AP)

Drepte prest med sverd – krever smertefri henrettelse

En føderal rett har utsatt henrettelsen av Christopher Price (46) på grunn av frykt for smertefull død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christpher Lee Price ble dømt til døden etter å ha drept presten Bill Lynn og skadet konen hans under et ran tre dager før jul i 1991.

Siste måltid

Price fikk dødsdommen i 1993 og den skulle etter planen fullbyrdes først denne fredagen. Price hadde allerede tatt avskjed med kona, og spist to halvlitere med iskrem som sitt siste måltid da forsvarerne fikk medhold i å utsette henrettelsen i 60 dager.

Årsaken er at staten Alabama bruker stoffet midazolam som den første av tre injeksjoner som gis ved henrettelser.

Midazolam skal berolige og bedøve den dødsdømte så mye at vedkommende ikke kjenner smerten av de to siste dødelige giftsprøytene.

Men ved to anledninger har den feilet, noe som har resultert i en smertefull død for de som ble henrettet.

Drepte med sverd og dolk

Price og Kelvin Coleman var sammen om ranet i 1991. Lynn og kona holdt på å pakke inn julegaver, da strømmen gikk og Price og Coleman angrep dem med et sverd og en dolk. Bill Lynn døde av skadene, mens kona Bessie, fikk skader i hode, bryst og armer.

Coleman sa seg skyldig i ran og drap og soner en livstidsstraff. Price innrømmet at han var med på ranet, men hevder han ikke skadet ekteparet.

Tidligere denne måneden, avgjorde amerikansk høyesterett at anken til en annen dødsdømt, Russell Bucklew, skulle avvises, begrunnet med at «ingen er garantert en smertefri død».