– Jeg ville under huden hans, og det lyktes jeg med

Kun seks sekunder inn i den fjerde finalekampen smalt det mellom Victor Svensson og Anders Bastiansen. Noe som hører med i sluttspillet, mener hovedpersonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Publikum hadde knapt nok rukket å sette seg ned i setene sine før det smalt i Askerhallen.

Seks sekunder inn i kampen brøt Storhamars Victor Svensson og Frisks Anders Bastiansen ut i slåsskamp.

– Jeg tapte droppen. Da bestemte jeg meg for å gå under huden på han, og jeg lyktes med det, forteller Storhamars Victor Svensson etter hendelsen.

Frisk Askers kaptein Anders Bastiansen var tydelig irritert på svensken etter kampen.

– Han har gjort det mange ganger tidligere på meg også. Nå ble jeg irritert fordi han startet kampen sånn. Det er kanskje unødvendig av meg å svare, men jeg følte det var på sin plass, sier Bastiansen.

– Det renner over

Svensson og Bastiansen møtes ofte i dueller på isen under finalekampene. Begge spiller på lagenes førsterekker og står ovenfor hverandre når pucken droppes ved kampstart. I løpet av kampene har det bygget seg opp en irritasjon mellom de to kamphanene.

– Bastiansen har vært på meg og jeg har vært på han i denne serien. Sånn er det i sluttspillet og sånn skal det være, forklarer Svensson.

Ifølge Bastiansen hører det med i en finaleserie.

– Det er klart det skal være temperatur. Vi har spilt tøffe kvart- og semifinaler. Nå spiller vi finale og da renner det over til tider, konkluderer Frisk-spilleren med.

Storhamar tapte seriens tredje oppgjør på deres egen hjemmebane. Svensson forklarer at laget ville sette et standpunkt fra start i gårsdagens kamp.

– Vi ville absolutt sette tonen fra start. Vi var skuffet over prestasjonen i forrige kamp og skulle gjøre det som kreves for å vinne denne kampen, slår svensken fast.

– Det er pinlig

Bastiansen fikk to minutter mer enn Svensson for slåsskampen. Det forstår 38-åringen fint lite av.

– Jeg tenkte vi kunne få sitte to minutter hver, eller fire minutter hver. Så finner dommerne på noe annet, raser veteranen.

Før han fortsetter:

– Du kan ikke si at jeg er mer brutal enn han. Det går jo ikke. Ikke når han er med på det. Da er det sånn det er. Hadde jeg banket og slått han mens han lå nede så hadde det vært noe helt annet, men det gjorde jeg ikke.

Storhamar-spilleren var på sin side strålende fornøyd med kamplederens avgjørelse.

– Jeg fikk jo juling så jeg syntes det var helt greit av dommeren. Han dro av meg drakta og fikk inn flere slag, så det mener jeg er korrekt. Vi fikk et overtallsspill ut av det og det er jeg veldig fornøyd med, konstaterer svensken.

Han irriterte seg mer over en annen hendelse i kampen. Ti minutter før kampslutt ble Svensson sendt i boksen for filming. En avgjørelse som satte sinnet i kok hos svensken.

– Det er pinlig fra dommerens side. Jeg står og blør fra ansiktet så får jeg for filming, raser Storhamar-spilleren.

Lagene endte opp med 18 og 16 minutter i utvisningsboksen. Frisk-kapteinen syntes det var vanskelig å forstå dommernes linje til tider.

– Det var veldig vanskelig å vite nivået for dommerne tok på en del rare ting og jeg tror begge lagene var frustrerte. Når begge lagene er misfornøyde, da er det noe feil, konkluderer han med.