Han utnyttet Gerrards glipp for fem år siden:

– Jeg har scoret viktige og nydelige mål, men dette er det jeg husker best

Demba Ba er en mann som ingen med hjerte for Liverpool kan glemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Crystal Palace-Manchester City (15.05) og Liverpool-Chelsea (17.30) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium søndag. Sendestart 14.30!

Liverpool kjemper igjen om ligatittelen, og kan vinne den for første gang siden 1990 dersom resultatene går deres vei de fire siste ukene av sesongen.

Forut for søndagens kamper leder de røde med to poeng på Manchester City, men har en kamp mer spilt, og således kan nettopp denne dagen bli ekstremt avgjørende i sesonginnspurten. City møter Crystal Palace borte, mens Liverpool tar imot Chelsea på Anfield.

Hvordan tror du det ender? Prøv TV 2s tabell-kalkulator her!

Spesielt nok var en dag der de to tilsvarende kampene ble spilt også svært avgjørende sist Liverpool og City utkjempet en duell om ligatittelen: 27. april 2014.

Liverpool var ligaleder med seks poengs margin og kun en kamp mer spilt enn Manchester City da Chelsea gjestet Anfield, som det første av de tre siste hinderne som måtte passeres dersom tittelen igjen skulle kunne havne på Merseyside.

– Det var åpenbart en enorm kamp og momentumet var hos oss. Det er et press rundt alle kamper, men vi fløy høyt, og selvtilliten var virkelig god, sier Glen Johnson.

Han spilte høyreback på det som den gang var Brendan Rodgers’ lag, og uttaler seg i en spesiallaget mimrevideo laget av Premier Leagues egen TV-kanal. I den samme figurerer Demba Ba, som scoret Chelseas 1-0-mål i kampen kun sekunder før pausesignalet lød.

Målet som til evig tid vil stå som symbolet på at Steven Gerrard, en av Liverpool-historiens aller største spillere, aldri klarte å lede klubben sin til en ligatittel. Superstjernen var uheldig og skled ved midtbanen, og forærte senegalesiske Ba gavepakken som gjorde at de blå kunne ta ledelsen 1-0 på Anfield.

– Jeg har scoret andre viktige og nydelige mål, men dette er nok det jeg husker best. Det skyldes det folk gjør, og fremdeles fortsetter å gjøre i dag, sier Demba Ba i dag.

Hans navn synges av Liverpools motstanderes supportere, som del av en hånende sang i Gerrards retning, og den nå 33 år gamle angriperen vil aldri bli glemt av dem med hjertet i rødt.

Se hele saken i videovinduet øverst, der Ba også forteller hvorfor selve avslutningen ikke var så enkel som den kunne se ut, og hva som var Chelsea-lagets mål forut for kampstart!

– Jeg vil ikke si at det var en tabbe. Det vare bare sprø tilfeldigheter

Tidligere Liverpool-back Johnson husker med gru også tilbake på øyeblikket.

IKONISK: En jublende Demba Ba på Anfield vil for evig tid stå i Premier League-historien.
IKONISK: En jublende Demba Ba på Anfield vil for evig tid stå i Premier League-historien. Foto: Andrew Yates/AFP

– Vi gikk bredt med laget, for vi hadde ballen og var komfortable. Det var det eneste som kunne skje i den situasjonen som kunne straffet oss. Jeg vil ikke si at det var en tabbe. Det var bare sprø tilfeldigheter. Alle kan skli. Det var virkelig ikke Stevies feil, sier backen som også har en fortid i nettopp Chelsea.

I sluttminuttene scoret Willian 2-0-målet som sikret seieren for José Mourinhos lag, og dermed var overtaket Manchester Citys i tittelkampen. Senere på dagen tok de seg selv av Crystal Palace på Selhurst Park, og var dermed kun tre poeng bak Liverpool med en kamp mindre spilt.

City tok innersvingen på Liverpool etter tapet: – Mange poeng ble avgitt i starten av sesongen

City hadde også den beste målforskjellen, og da de den påfølgende helgen vant 3-2 borte mot Everton, var de lyseblå ligaledere da begge lag hadde to kamper igjen å spille. Liverpool snublet deretter igjen med 3-3 mot Palace, etter å ha ledet 3-0, og siden City vant sine to siste kamper komfortabelt, vant de også ligaen.

Les også: – Alle som er glade i fotball unner Steven Gerrard et seriegull (2014)

Gerrards snubling på Anfield i tredje siste runde vil nok aldri bli glemt, men skal en tro Johnson er det ikke slik at det nødvendigvis kun er Chelsea-kampen som huskes når det gjelder avgitte poeng fra Liverpool den sesongen.

– Mange sier at det var den kampen vi tapte det, for det er den de husker, men det var mange poeng i starten av sesongen som ble avgitt mot lag som vi burde ha slått. Hadde vi vunnet dem, ville ikke det resultatet spilt noen rolle, sier nå 34 år gamle Johnson.

Se Crystal Palace-Manchester City (15.05) og Liverpool-Chelsea (17.30) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium søndag. Sendestart 14.30!