DUOEN: Disse to skal representere Norge i FIFA eNations Cup. Anders Rasmussen (t.v) og Magnus Myhrhaug Kristiansen. Foto: Bildbyrån.
DUOEN: Disse to skal representere Norge i FIFA eNations Cup. Anders Rasmussen (t.v) og Magnus Myhrhaug Kristiansen. Foto: Bildbyrån.

Uenigheter før historisk FIFA-turnering: – Jeg reagerer sterkt på uttaket

TV 2-ekspert er uenig i laguttaket til Norge før FIFA eNations Cup i London.

For første gang i historien arrangeres FIFA eNations Cup.

Denne helgen skal 20 nasjoner fra hele verden konkurrere i TV-spillet FIFA 19. Norge er invitert og skal møte blant annet stormakten Tyskland, og Argentina som har verdens beste FIFA-spiller på Playstation 4.

De to andre lagene i Norges gruppe er Brasil og Sverige. Söta bror knuste Norge på Ullevaal tidligere i vår.

Se eNations Cup på tv2.no og TV 2 Sumo fra klokken 10 på lørdag!

Denne gang skal nasjonene konkurrere i spillmodusen FIFA Ultimate Team og ikke i kamper der spillerne er rangert likt i en 85-rated modus. I turneringen kan spillerne velge mellom alle spillerne på spillet og bygge det beste laget som overhodet mulig.

De to som skal forsvare Norges ære i FIFA eNations Cup er Magnus Myhrhaug Kristiansen og Anders Rasmussen.

TV 2s eFotballekspert Johan Færaas er uenig i Norges laguttak. Han mener en annen spiller på landslaget er mer egnet til å være Norges representant i London.

– Jeg reagerer sterkt på uttaket. Den siste tiden har Arkan Resul vist at han er bedre i spillmodusen Ultimate Team enn Anders Rasmussen, sier Johan Færaas.

– Rasmussen har vist at han er best i Norge i 85-rated kamper, men Ultimate Team er spillmodusen til Arkan Resul. Der har Arkan vært topp 100 i verden hele seks ganger. Nylig i Weekend League (online turnering i Ultimate Team jou.anm.) har han kommet på fjerdeplass og 12. plass i verden. Jeg blir ikke helt klok på uttaket, sier Færaas til TV 2.

De gode resultatene til Arkan Resul i Ultimate Team har kommet etter fristen for uttaket til eNations Cup, som var 31. mars.

VRAKET: Arkan Resul på eFotballandslaget er vraket til eNations Cup, til tross for gode prestasjoner i Ultimate Team i det siste. Foto: Bildbyrån.
VRAKET: Arkan Resul på eFotballandslaget er vraket til eNations Cup, til tross for gode prestasjoner i Ultimate Team i det siste. Foto: Bildbyrån.

– Vi måtte la det veie mest

Ansvarlig for eFotball i NFF, Mats Theie Bretvik, mener uttaket er basert på hvem som er har vist seg best frem i de tidligere landskampene.

– Vi har tatt ut Myhrhaug Kristiansen og Rasmussen basert på kvalitetene i FIFA generelt, og hva de har prestert på den store scenen foran publikum og med kameraer til stedet. Arkan har til gode å vinne en landskamp etter full tid, det har Myhrhaug Kristiansen og Rasmussen. Vi måtte la det veie mest denne gangen. Alle kjempet om plassene og det er positivt å se at Arkan Resul ikke har latt seg knekke av uttaket, sier Theie Bretvik.

TV 2-eksperten er uenig.

– Jeg synes det blir litt tynt. Arkan Resul er bedre i Ultimate Team og jeg antar at han hadde vært mye mer komfortabel med det foran publikum. Han har tempoet og x-faktoren til å utklasse motstanderne, sier Johan Færaas.

– Frykter stygge sifre

I hvert oppgjør skal Norge spille tre kamper mot motstanderne. Én 1v1-kamp på Playstation 4, én 1v1-kamp på Xbox One og én 2v2-kamp på enten PS4 eller Xbox. Seier gir tre poeng, uavgjort gir et poeng og tap gir null poeng. Laget som har flest poeng vinner oppgjøret.

Poengene vil også telles i den globale serien, så det gjelder å sanke så mange mulige poeng for Norges del.

TV 2s ekspert har tro på de individuelle kampene til Norges beste spiller Magnus Myhrhaug Kristiansen.

– Jeg har kjempestor tro på Myhrhaug Kristiansen i 1v1-kampene på PS4, men jeg har litt mindre tro på Rasmussens individuelle Xbox-kamper, sier Færaas.

Færaas mener Norge kommer til å få det svært tøft mot de beste motstanderne i verden.

– De møter bare store nasjoner. Det blir enda verre å spille mot Sverige denne gangen. Svenske Ivan Lapanje er nå på hjemmebane i Ultimate Team-modusen. Jeg hadde vært mer optimistisk med Arkan Resul på laget, sier TV 2-eksperten.

– Målet er å nå sluttspillet

Mats Theie forteller at Norge har som mål om å komme seg til sluttspillet.

– Målet er å gå videre fra gruppen, men det kan bli tøft. Det er mange poeng som skal deles ut og mye kan skje. Det veldig gode muligheter til å få med seg poeng. Det er viktig for oss at gutta får en god opplevelse og at vi unngår å komme på sisteplass i gruppen. Da får vi med oss minst poeng i Global Series, forteller han.

TURNERINGEN: Slik er gruppene i eNations Cup i London. Foto: FIFA
TURNERINGEN: Slik er gruppene i eNations Cup i London. Foto: FIFA

– Vi ser frem til å møte solid motstand. Vi møter de beste i verden og vi gleder oss til å teste nivået. Det blir et historisk event, sier Mats Theie Bretvik til TV 2.

En kamp TV 2s eFotballekspert Johan Færaas ser fram til, er når Magnus Myhrhaug Kristiansen møter verdens beste FIFA-spiller på PS4. Argentinske Nicolas Villalba.

– Det er en kamp jeg gleder meg til å se. Da får vi virkelig se hvor god Myhrhaug Kristiansen er mot de aller beste, sier Færaas.

Du kan følge Norges eFotballandslag i eNations Cup på tv2.no og TV 2 Sumo fra klokken 10 lørdag.