Politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark politidistrikt.
Politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark politidistrikt. Foto: Kjell Persen/TV 2

Politimester etterforskes av Spesialenheten

– Jeg opplever beskyldningene og prosessen som veldig belastende og ubehagelig, sier politimester Ellen Katrine Hætta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politimester Ellen Katrine Hætta etterforskes av Spesialenheten for politisaker etter et anonymt varsel om et angivelig kjøp av snøscootere til Øst-Finnmark politidistrikt fra hennes ektemann, skriver iFinnmark.no.

Det hevdes også at politimesteren skal ha hatt økonomiske fordeler ved kjøp av privat bil.

Ifølge politimesteren skal det anonyme varselet ha kommet via varslingskanalen til justissektoren, som håndteres av Ernst & Young. Politidirektoratet har meldt saken videre til Spesialenheten, som har åpnet etterforskning.

Politimesteren sier til TV 2 at påstandene oppleves som en belastning.

– Det er et anonymt varsel til Politidirektoratet, som er sendt videre. I varselet er det to påstander. Åpenbart har man ønsket å gå grundigere til verks, sier Hætta til TV 2 om at varselet er sendt til Spesialenheten.

Politimesteren sier at anmeldelsen kom svært overraskende på henne, og hun avviser påstandene i varselet, skriver hun på sin Facebook-vegg torsdag.

– Veldig belastende og ubehagelig

Det innsendte varslet omhandler påstander om korrupsjon og sammenblanding mellom min private og politidistriktets økonomi. Konkret hevdes det at jeg har hatt økonomiske fordeler ved kjøp av privat bil, og at politidistriktet har kjøpt snøskutere av min mann, skriver Hætta.

– Jeg opplever beskyldningene og prosessen som veldig belastende og ubehagelig. Anklagen er falsk, og det er vanskelig å forstå den som noe annet enn et ønske om å ramme politidistriktet og meg personlig. Ledere i politidistriktet ble orientert om saken på forrige ledermøte i mars og alle ansatte i Finnmark er orientert i form av blogginnlegg fra meg i dag, skriver Hætta videre.

Hun vil ikke spekulere i hvem som står bak.

Halvor Hjelm-Hansen ved Spesialenheten for politisaker har registrert at politimesteren har uttalt seg om saken på Facebook og til medier, men ønsker ikke å kommentere dette nærmere.

– Jeg kan bekrefte at det er kommet inn opplysninger som er registrert som en anmeldelse, og som gjelder Finnmark politidistrikt og innkjøp av kjøretøy, sier Hjelm-Hansen til TV 2.