Ekspert om Manchester United-spiller: – Kanskje Mourinho hadde rett

Scott McTominay (22) trekkes frem etter kampen mot Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Scott McTominay spilte en god kamp på midtbanen til Manchester United mot Barcelona, og han var svært delaktig i at katalanerne ikke scoret flere i 0-1-tapet.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener den skotske 22-åringen var hjemmelagets beste spiller mot Barcelona. Han fikk som eneste United-spiller en sjuer på børsen.

– Med tanke på hvem United møtte i dag må dette ha vært McTominay sin beste kamp i United-drakten, for dette var meget imponerende fra unggutten, sier Mathisen.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær, som måtte klare seg uten Ander Herrera og Nemanja Matic, var strålende fornøyd med spillet til McTominay.

– Han spilte fantastisk. Scott viser forbedring for hver kamp som går. Han er en stor atlet, kan løpe dagen lang, vinner dueller og er kjapp til beins. I tillegg var han rolig og fikk kontroll over ballen når han vant den, sier nordmannen.

McTominay var en stor favoritt hos Solskjærs forgjenger, José Mourinho, ofte til stor frustrasjon hos mange Manchester United-tilhengere.

– Kanskje Mourinho hadde rett, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

– Dette er planen til Solskjær. Bygge laget på nytt og gjenreise klubben. Da er det helt supert med unge spillere som har en følelse for klubben. Han snakker også om det etter kampen: «Ikke avskriv oss, for vi er Manchester United», sier Stamsø-Møller.

Manchester Evening News ga i likhet med Mathisen en sjuer til McTominay. Lokalavisen mener skotten er i ferd med å bli en spiller for de store kampene.

– Det er veldig interessant å se at han i flere situasjoner og kamper har tatt ansvaret når han får sjansen i kamper som virkelig betyr noe. Han virker ganske moden, og han klarte å holde roen i utfordrende situasjoner han havner i. Jeg synes fortsatt han er litt ustabil i prestasjonene, men jeg synes han viser modenhet. Etter kampen står han og svarer godt for seg med beina godt plantet på jorden, sier TV 2s fotballblogger Mina Finstad Berg.

– Det er altfor lett å tenke konsekvenser. Tenker du hva som kan skje om du gjør feil, havner du ofte på etterskudd. McTominay klarer å senke skuldrene og levere en god kamp, fortsetter hun.

Scott McTominay har spilt 17 kamper og scoret ett mål for Manchester United denne sesongen. I januar undertegnet han en ny kontrakt med storklubben som strekker seg frem til etter 2022/2023-sesongen.