Zuccarello-mål i Dallas-seier:
– Mitt livs verste kamp

SCORING: Mats Zuccarello gratuleres av lagkamerat Alexander Radulov etter å ha satt inn 3-1 målet for Dallas Stars.
SCORING: Mats Zuccarello gratuleres av lagkamerat Alexander Radulov etter å ha satt inn 3-1 målet for Dallas Stars. Foto: Frederick Breedon
I sin tredje kamp for Dallas Stars puttet Mats Zuccarello og bidro til 3-2-seieren over mot Nashville Predators i NHL-sluttspillet.

Kampen var den første i den første sluttspillrunden i best av sju-serien i Western Conference. Zuccarello ordnet 3-1-målet i 3. periode. Nordmannen reagerte lynraskt på en retur fra Nashville Predators' keeper og satte pucken resolutt i mål.

– For min egen del, spilte jeg muligens mitt livs verste kamp. Det var tøft der ute, og jeg spilte ikke så mye. Men utover i kampen synes jeg vi hang bedre med. De er et godt lag, så vi måtte kjempe hardt for å vinne, men de fleste seirene kommer til å bli sånn, sier Zuccarello til Fox Sports.

Nordmannen fikk et brudd i armen like etter han ankom Dallas, og Zuccarello erkjenner at den siste tiden har vært krevende.

– Det er vanskelig og jeg skulle ønske at jeg hadde spilt mer hockey. Jeg har vært ute i mange kamper, men slik er hockey. Noen ganger skjer sånne ting og du må bare takle det. Gruppen har tatt i mot meg som et familiemedlem, selv om jeg ikke har vært med dem så mye som jeg skulle ønske jeg hadde. Men det er en fantastisk gruppe her, vi har det veldig gøy, jeg har det veldig kjekt, så jeg er giret, sier Zucarello til Fox Sports.

Predators i føringen

Kampens første var det hjemmelaget Nashville Predators som sto for. Det var signert Roman Josi 12 minutter ut i første periode. Ledelsen varte ikke lenge for hjemmelaget, for i andre periode utlignet finske Miro Heiskanen til 1-1 for Stars på Bridgestone Arena.

Heiskanen scoret igjen seks minutter ut i tredje periode og sendte bortelaget i ledelsen, før Mats Zuccarello satte pucken i mål fire minutter senere til stillingen 3-1. Målet er nordmannens andre i Stars-karrieren. Pernell Karl «P.K.» Subban sørget for en siste nettkjenning for hjemmelaget, men det var ikke nok til å stå imot stjernene fra Dallas.

Zuccarello fikk 13 minutter og 50 sekunder på isen.

To kamper

Nordmannen har bare spilt tre kamper for Stars etter at han ble hentet fra New York Rangers rett før overgangsfristen i februar på grunn av et armbrudd i debuten 24. februar. Han gjorde comeback 2. april, dagen Stars sikret sluttspillplass. Nordmannen ble spart i de to siste grunnseriekampene.

Mats Zuccarello spilte på Stars' 2.-rekke i sluttspillkampen sammen med Jamie Benn og Roope Hinz. Før kampen har det vært spekulert rundt om han ville plasseres der eller i 1.-rekka med Tyler Seguin og Alexander Radulov. Den plassen gikk i stedet til Jason Dickinson.

– Tenker ikke på skaden

– Jeg føler meg ikke så verst, og jeg tenker ikke på skaden nå. Alt jeg tenker på er at vi må spille en veldig god kamp og ha det gøy og prøve å stjele en borteseier, sa nordmannen i forkant av kampen.

Han spilte i rekke med Benn og Hintz også i begge sine første Stars-kamper.

– Det er to veldig gode spillere. Roope er ung og veldig rask. Jamie er en superstjerne, en av de beste i ligaen. Jeg håper å skape litt energi, forechecke bra og hjelpe dem. Jeg gleder meg til å komme i gang, sa han.

Predators vant sin avdeling (100 poeng) og er i sluttspill for femte år på rad. Stars (93 poeng) er i sluttspill for første gang siden 2016.

I sluttspillet spilles det best av sju kamper. Nashville spiller hjemme i de to første, Dallas i de to neste, deretter er det annenhver gang inntil ett lag har fire seirer.

Lik TV 2 Sporten på Facebook