Joseph DeAngelo er siktet for å ha voldtatt og drept mer enn et dusin kvinner i perioden 197-1986
Joseph DeAngelo er siktet for å ha voldtatt og drept mer enn et dusin kvinner i perioden 197-1986 Foto: Paul Kitagaki Jr./AP

Vil dømme «Golden State Killer» til dødsstraff

Påtaleansvarlige i California vil be om dødsstraff for Joseph DeAngelo, mannen som mistenkes å være «Golden State Killer».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Guvernør Gavin Newsom signerte i mars en ordre der han midlertidig stoppet henrettelser i California av moralske grunner. Dette hindrer likevel ikke at tiltalte kan dømmes til døde.

DeAngelo er tiltalt for å ha voldtatt og drept mer enn et dusin kvinner mellom 1975 og 1986 i California.

En av ofrenes bror, Ron Harrington, var lykkelig etter at det ble kjent at påtaleansvarlig vil ha dødsstraff for DeAngelo.

– Vi er lykkelige over det som har skjedd i dag, sier Harrington ifølge CNN.

– Saker som denne er grunnen til at vi har dødsstraff.

«Golden State Killer», som også kalles «The East Area Rapist» og «The Original Night Stalker», må for tiden møte i retten i Sacramento.

DeAngelo er blant annet siktet for 13 drap med spesielle omstendigheterm inkludert drap under innbrudd og voldtekt. Han er også siktet for å ha kidnappet folk for å rane dem.

DeAngelo er en tidligere politimann, Vietnam-veteran og mekaniker, og ble ikke arrestert før i fjor, etter at DNA fra et åsted ble matchet opp mot han.