Molde kjørte over Vålerenga

Molde vant 4-1 hjemme mot Vålerenga, og tok med det også over tabelltoppen i Eliteserien. Magnus Wolff Eikrem scoret i tredje kamp på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde-Vålerenga 4-1

Se høydepunktene i Sportsnyhetene øverst.

Mange lanserte Moldes som gullfavoritter før sesongstart, og selv uten Ole Gunnar Solskjær bak roret har moldenserne gjort sitt for å leve opp til det stempelet.

Onsdag slo de Vålerenga rimelig enkelt 4-1 på Aker Stadion.

–Nytelse å se ham spille

Magnus Wolff Eikrem viste igjen hvor viktig han er for Molde. Mot Vålerenga scoret 28-åringen for tredje kamp på rad og sto bak det meste vertene skapte mens han var på banen.

Den hjemvendte USA-proffen fikk også notert en målgivende pasning på Moldes ledermål.

– Magnus Wolff Eikrem har åpnet strålende, i likhet med resten av Molde-laget. Det er tidvis en nytelse å se ham spille fotball. Han har et nivå som egentlig ingen andre i Eliteserien er i nærheten av når han er på sitt beste. Han har vært fantastisk etter at han kom tilbake til Eliteserien i sommer. Han er nøkkelen til et eventuelt Molde-gull, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Hovedpersonen selv var ikke strålende fornøyd med prestasjonen.

– Vi vinner 4-1 på en middels dag. Det er vi godt fornøyd med. Vi synes ikke at vi er helt på toppen i dag, men det lover bra. Bunnivået er bedre enn i fjor. Vi kommer bare til å bli bedre og bedre, sier Wolff Eikrem til TV 2.

– Det bør skremme de andre lagene

Seieren betyr at Molde tar over tabelltoppen med syv poeng, riktig nok med én kamp mer spilt enn lagene rett bak dem.

– Vi har syv poeng på tre kamper, men det verste er at vi har mye mer å gå på. Det bør skremme de andre lagene, sier en selvsikker Ohi Omoijuanfo til TV 2 etter kampen.

Vålerenga blir på sin side stående med de tre poengene de fikk i serieåpningen.

– Vi ligner mye mer på oss selv enn det vi gjorde mot Kristiansund. Vi styrer mye av kampen, men vi blir straffet hardt for enkle feil. Da blir det vanskelig mot et så godt lag som Molde.

– Men når vi taper 1-4 så blir det nesten for dumt å stå her og prate om det som var bra, sier VIF-trener Ronny Deila til TV 2.

Ohi scoret igjen

Etter kun fem minutter var hjemmelaget i ledelsen, og for andre kamp på rad var det nysigneringen Ohi som scoret.

En lang ball fra Magnus Wolff Eikrem sendte Ohi gjennom i bakrom, men det var fortsatt mye jobb å gjøre for spissen.

25-åringen rappet til fra skrått hold noe som virket å overraske VIF-målvakt Adam Larsen Kwarasey som aldri rakk ned for å avverge.

Matthías Vilhjálmsson scoret to i debuten for Vålerenga, og etter 27 minutter burde islendingen ha utlignet for gjestene. Chidere Ejuke fant spissen mutters alene foran mål, men fra knappe tre meter satte han ballen rett i magen på Andreas Linde i Molde-buret.

Mål og straffe på ett minutt

Det sto 1-0 til pause, men kun fem minutter etter hvilen smalt det fra Moldes toppscorer Wolff Eikrem.

Midtbaneleganten fikk litt rom like innenfor 16-meteren og klinket ballen kontant ned i Larsen Kwaraseys høyre hjørne. 2-0 til Molde, og bortelaget hadde knapt rukket å ta avspark før det igjen ble trøbbel bakover.

Wolff Eikrem plukket opp ballen og klinket til fra 25 meter. VIFs sisteskanse lagde en farlig retur og ballen endte til slutt opp foran beina på Eirik Hestad som bare kunne løpe den i mål. Men Hestad ble stanset av Sam Adekugbe – ulovlig ifølge dommer.

Eirik Ulland Andersen sendte keeper i et hjørne og ballen i det andre, og dermed sto det 3-0 til vertene. Nysigneringens første scoring i den blå drakten.

VIF reduserte

Da virket det håpløst for Ronny Deilas menn, men etter en time tente Markus Nakkim litt håp for gjestene med en redusering. Og Vålerenga meldte seg også på i kampen. Tjue minutter før slutt traff Herolind Shala klokkerent i stolpen fra rundt 16 meter.

Keepertabbe

Men alt håp om poeng skulle bli knust da Larsen Kwarasey klønet det til ti minutter før slutt. Målvakten var langt utenfor eget felt for å avverge en farlig situasjon, men endte opp med å sende ballen rett i beina på Martin Ellingsen. 23-åringen vippet ballen mesterlig i det tomme buret fra rundt 40 meter.

Dermed var kampen avgjort. Molde tar over tabelltoppen med syv poeng på tre kamper.

Neste kamp for Molde er borte mot Bodø/Glimt søndag. Vålerenga tar imot Tromsø.