Ute resten av finalene: – Noen mener visst han er svært kriminell

Disiplinærutvalget i Norges ishockeyforbund har utestengt Martin Rønnild i fire kamper. Det betyr at Storhamar-spilleren er ferdigspilt i årets finaleserie.

Se taklingen i videovinduet øverst i saken.

Storhamars angrepsspiller Martin Rønnild har blitt suspendert i fire kamper på grunn av en takling mot Frisk Askers Christian Kåsastul.

Les hele begrunnelsen fra forbundet her.

Det får Storhamar-trener Fredrik Söderström til å reagere.

– Jeg er ikke overrasket. Norsk hockey har en enorm utfordring når det gjelder kommunikasjon og konsekvensutredning. Jeg gidder ikke legge energi i det nå. Det at de anser han som svært kriminell må jeg ta etter sesongen, forteller Söderström til TV2.

Så du kommer til å konfrontere forbundet etter sesongen?

– Det hjelper ikke meg nå. Jeg må fokusere på finaleserien. I løpet av min tid i Norge har jeg innsett at jeg er en liten mann i den store sammenhengen.

Situasjonen skjedde 16 minutter ut i den tredje finalekampen mellom Storhamar og Frisk Asker. I kampen fikk Rønnild en straff på 2+10 minutter.

– Jeg synes han fikk rett straff i kampen og det tok jeg med Martin også. Det at han fikk kampstraff i tillegg skuffer meg, men det overrasker meg ikke, konkluderer Söderström med.

Svensken mister derimot ikke nattesøvnen av suspensjonen.

– Vi har en bred stall og skal klare å komme over tapet av Rønnild. Jeg synes synd på ham, for han vil veldig gjerne spille denne finaleserien. Dessverre ville noen det annerledes, sier Storhamar-treneren.

Disiplinærutvalget begrunner suspensjonen på følgende måte i sin rapport:

«Motspiller vurderes ikke til å være i en sårbar posisjon, men skal aldri forvente en takling mot hodet. Rønnild anses for å ha god oversikt i situasjonen og når han velger å fullføre taklingen må han også bære ansvaret for utførelsen. Det vurderes som skjerpende at spiller tidligere er dømt for samme regelbrudd. Denne type taklinger utsetter motspiller for stor skaderisiko, og er uønsket i ishockey.»