PÅ ALLROUND: Johannes Høsflot Klæbo går fra sprint- og allroundslandslaget før neste sesong.
PÅ ALLROUND: Johannes Høsflot Klæbo går fra sprint- og allroundslandslaget før neste sesong. Foto: Bildbyrån

Klæbo bytter landslag

Etter to år på sprintlandslaget får Johannes Høsflot Klæbo (22) oppfylt sitt ønske om å få trene med «de store gutta», allroundlandslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede da Klæbo rykket opp fra rekruttlandsdlaget for to år siden, var han selv klar på at han helst ville på allroundlandslaget.

– Vi mener det er best for min utvikling som allroundløper, uttalte han i 2017.

Langrennsledelsen tok ikke hensyn til det: Johannes Høsflot Klæbo har de to siste sesongene vært på sprintlandslaget med Arild Monsen som sjef.

Men etter det TV 2 får vite mener den samme langrennsledelsen nå at tiden er moden for et skifte. Både ledelse og Johannes Høsflot Klæbo innser at kapasiteten må forbedres dersom han skal kjempe i teten på distanserennene.

Selv om Johannes Høsflot Klæbo har vunnet verdenscupen de to siste sesongene, har han naturligvis sett at den russiske rivalen, Aleksander Bolsjunov, er et hakk sterkere enn hva han selv er på distanserennene.

Og Klæbo vil selv opp på det samme nivået som russeren.

Dette betyr at Klæbo nå på treningssamlinger får brynet seg på en gjeng som er verdensmestre på distanseløp: Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Hans Christer Holund.

– Hvis Klæbo går over til allroundlaget, er dette en naturlig utvikling for han. Han har vært verdens soleklart beste sprinter de to siste sesongene, men har ikke utviklet seg voldsomt på distanserenn, til tross for at han har vunnet både Tour de Ski og verdenscupen, sier TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.

Allroundlandslagets løpere har under trener Eirik Myhr Nossum oppnådd fantastiske resultater, og det trigger naturligvis Johannes Høsflot Klæbo.

Lagene blir offentliggjort mandag 29. april.

I vinter har det vært sju løpere på både sprint- og allroundlagene. Mye tyder på at det blir få endringer i landslagene.

Petter Northug jr forsvinner fra sprintlandslaget, det samme gjør altså Klæbo. Alt tyder på at Erik Valnes kommer inn på sprintlaget. Det betyr åtte løpere på allroundlaget og sju på sprintlaget.