MEDTATT: Dette er et av bildene som ble lagt ut av Nicole Elkabbas på den nå slettede innsamlingssiden.
MEDTATT: Dette er et av bildene som ble lagt ut av Nicole Elkabbas på den nå slettede innsamlingssiden. Foto: Skjermdump/GoFundMe

Slik svindlet «dødssyke» Nicole (40) til seg over en halv million kroner

Nicole Elkabbas (40) fikk nesten 700 personer til å gi henne penger til kreftbehandling. Nå er hun tiltalt for svindel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicole Elkabbas (40) fra Thanet i England er tiltalt for å svindlet generøse givere for over 500.000 kroner, skriver BBC.

I en pressemelding skriver politiet i Kent at 40-åringen i 2018 lot som om hun hadde kreft, og at hun mottok over en halv million kroner i donasjoner som skulle gå til alternativ kreftbehandling.

«En kvinne fra Thanet er blitt tiltalt for svindel etter å ha mottatt 45.350 pund for en sykdom hun angivelig ikke hadde,» står det i pressemeldingen.

Slettet innsamlingsside

16. februar 2018 ble det opprettet en GoFundMe-innsamlingsside i Nicole Elkabbas navn.

«Nicole trenger din hjelp i dag,» stod det på den nå slettede siden.

Teksten på siden, som er foreviget av nettjenesten Way Back Machine, er signert Nicoles foreldre.

«Vår vakre datter Nicole og kjærlige mor til hennes elskede 11 år gamle sønn, fikk nylig diagnosen eggstokkreft. Det har vært noen tøffe måneder, for å si det mildt, og det er fortsatt ganske overveldende,» står det.

697 donasjoner på nett

Videre blir det fortalt at Nicole er svært syk og har tre uker på seg å operere og starte behandlingen.

«NICOLE TRENGER VÅR HJELP - BEHANDLING»: Slik så den nå slettede innsamlingssiden i Nicole Elkabbas ut. Foto: Skjermdump
«NICOLE TRENGER VÅR HJELP - BEHANDLING»: Slik så den nå slettede innsamlingssiden i Nicole Elkabbas ut. Foto: Skjermdump

Det står at hun allerede er blitt operert tre ganger, og at hun nå ønsker å opereres, og deretter bli behandlet med det de kaller «gjenombruddsmedisin», i Spania.

Det blir fortalt at Nicole må reise til Spania for å behandles hver tredje uke i mellom ni og 24 måneder.

«Det koster, og vi kan ikke få uttrykket nok skuffelsen over hvordan livsbevarende medisiner privat vil koste mellom 10.000 og 13.000 pund (111.000 og 144.000 norske kroner, journ.anm.) i måneden», skrives det.

På siden blir det opplyst om at målet om å samle inn 45.000 pund, altså over 500.000 norske kroner, er oppnådd.

697 personer har donert penger via siden.

Fredag 5. april ble Nicole Elkabbas siktet for svindelen, og deretter løslatt mot kausjon. 2. mai må hun møte i tingretten i Margate i Kent.

NÅDDE MÅLET: 45.000 pund ble samlet inn gjennom GoFundMe-siden som ble opprettet i Nicoles navn. Foto: Skjermdump
NÅDDE MÅLET: 45.000 pund ble samlet inn gjennom GoFundMe-siden som ble opprettet i Nicoles navn. Foto: Skjermdump

Brukte innsamlingspenger på BMW

TV 2 skrev tirsdag om den svenske moren som samlet inn to millioner kroner til datterens alternative kreftbehandling i Mexico – for så å bruke pengene på en BMW.

I mars gikk derfor 105 givere sammen, og politianmeldte moren. Påtalemyndigheten har tatt over saken som de betegner som grovt bedrageri.

Ifølge Aftonbladet viste det seg at reisen til Mexico aldri skulle finne sted i utgangspunktet, fordi det er et krav at begge foreldrene må godkjenne behandlingen, noe som ikke var tilfellet i denne saken.

I mars gikk 105 givere sammen og politianmeldte moren. Påtalemyndighetene betegner saken som et grovt bedrageri.

– Folk står fritt til å samle inn penger, men det som er ikke er greit er når man samler inn penger i tro om at det skal gå til et visst formål, også har dette aldri vært intensjonen, sa Johan Eriksson i påtalemyndighetene til Aftonbladet.