VELGER FAMILIEN: Heidi Løke vil fortsatt spille for Larvik, til tross for lukrative tilbud.
VELGER FAMILIEN: Heidi Løke vil fortsatt spille for Larvik, til tross for lukrative tilbud. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Velger bort tredobbel lønn

Med tilbud fra utlandet som kunne tilby tredobling av lønnen, går fortsatt Heidi Løke til en klubb andre spillere flykter fra – for å være nærmere familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv etter klubbens økonomiske problemer skal Heidi Løke fortsatt spille for Larvik Håndballklubb til neste sesong. Etter to år i Storhamar var flere timer med bilkjøring mellom hjembyen Sandefjord og Hamar nok.

– Nå er jeg egentlig ferdig med det. Hverdagen min blir mye enklere ved at jeg er hjemme og har en klubb å spille for som er femten minutter unna istedenfor nesten tre timer. Jeg spiller bare bortekamper hele året, sier Løke til TV 2.

Se sesongavslutningen mellom Storhamar og Larvik på TV 2 Sport 2 og Sumo onsdag kl. 18:15.

Det var ikke bare Larvik som var interessert i hva strekspilleren skulle gjøre neste sesong. Utenlandske klubber med økonomiske muskler kunne friste med tre ganger den lønnen hun får i Norge, men den tidligere Györ-spilleren var ikke i tvil.

– Det var en grunn til at vi flyttet hjem fra Ungarn for en del år siden. Vi ønsket å flytte hjem, og da føler jeg ikke det er riktig å flytte til utlandet igjen. Penger betyr ikke alt, sier 36-åringen.

Spillerflukt

Larviks nåværende kaptein Emilie Christensen er foreløpig den åttende spilleren som har annonsert at hun forlater Larvik for en annen klubb til neste sesong.

Hege Løken, Maria Hjertner, Martine Wolff, Mari Molid, Mathilde Rivas-Toft, Karoline Lund, og Mari Finstad Bergum har alle funnet seg nye klubber, noe Løke synes er synd.

– Jeg hadde gledet meg veldig til det året som kommer og tror vi kunne fått på plass et ganske godt lag, sier Løke.

Selv om spillerne flykter fra Larvik Håndballklubb, skal Løke bli med på «nye Larviks» reise uansett hvem hun spiller med.

– Det er veldig kjedelig at det har gått så langt som det har gjort, men det får vi ikke gjort så mye med nå. Man må heller tenke fremover og være glad for at klubben består, så får vi bygge opp et nytt lag, sier Storhamar-spilleren.

Må forsvare landslagsplassen

Larvik Håndballklubb mister kanskje Eliteserie-lisensen til neste sesong på grunn av økonomien. Om det skjer, blir de flyttet ned én divisjon. Det kan være problematisk for Løkes planer om å fortsette å spille for det norske landslaget, siden man ikke får vist seg frem på øverste nivå.

– Man må jo bare prestere om man skal være med der, en kan jo ikke ta det for gitt at man skal få bli med. Man må vise at man er god nok, sier Løke.

Om det skulle bli spill på et nivå lavere enn det hun spiller på nå, har vestfoldingen planen klar.

– Fra neste år kommer jeg nok til å trene med Runar sitt herrelag, sånn som jeg har gjort i perioder før. Hvis det blir 1. divisjon på Larvik, blir det nok enda litt mer av det for å få tøff matching, sier Løke.

Etter en hodeskade hun pådro seg mot Molde 6. mars måtte Løke stå over Golden League-turneringen med landslaget i Frankrike. Tretten år etter landslagsdebuten er hun fortsatt motivert for å spille med flagget på brystet, og ønsker å være med i flere år fremover.

– Jeg har i hvert fall lyst til å være med etter OL i 2020. Hvorfor skal man slutte når man liker så godt det man holder på med, sier gullvinneren fra OL i London i 2012.

Nå er hun tilbake fra hodeskaden, og er klar for å slå sin fremtidige klubb i serieavslutningen.

– Jeg tenker ikke så mye på hvor jeg skal spille neste år, nå er det Storhamar som gjelder. Jeg går inn for å vinne hver kamp jeg spiller, sier Løke.