TREKKER SEG: Hege Haukeland Liadal trekker seg midlertidig.
TREKKER SEG: Hege Haukeland Liadal trekker seg midlertidig. Foto: Jan Olav Nesvold/NTB Scanpix

Haukeland Liadal trekker seg midlertidig:

Støre: – Dette må tas på største alvor

Hege Haukeland Liadal trekker seg midlertidig fra alle verv etter avsløringer om reiseregninger. Ap-leder Jonas Gahr Støre sier anklagene må tas på største alvor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haukeland Liadal melder i et innlegg på Facebook at hun trekker seg midlertidig fra alle verv mens saken pågår.

– Det er et veldig tillitsforhold å kunne føre reiseregninger og få igjen penger fra staten. Det forutsetter at våre, som alle andre representanter, gjør det skikkelig, sier Støre til TV 2 onsdag morgen.

Videre sier han at man må til bunns i saken hvis det avdekkes at det ikke gjøres skikkelig, men at det er for tidlig å si noe om saken.

– Dette er noe mellom Stortinget og den enkelte representant. Det må ryddes opp i dette. Det kan ikke være noen usikkerhet rundt at representanter er tilliten verdig, sier Ap-lederen.

Støre sier det ikke må herske noen tvil om at de tar saken på alvor.

– Det er riktig at hun trekker seg fra vervene inntil saken er avklart.

Møter ikke i landsstyremøter

Haukeland Liadal informerer om at hun heller ikke vil møte i eventuelle møter i landsstyret i denne perioden.

– Det er viktig for meg at feil rettes opp og at alle fakta kommer på bordet. Derfor har jeg kommet til at det er riktig at jeg trekker meg midlertidig fra mitt verv som nestleder i Rogaland Ap mens denne saken pågår, skriver Liadal i innlegget på Facebook.

En halv million i regninger

Fra januar 2017 til oktober 2018 leverte Haukeland Liadal reiseregninger for en halv million kroner til Stortinget, skrev Aftenposten tirsdag.

Avisen har avdekket at i reiseregninger for over 60.000 kroner, befant stortingsrepresentanten seg et annet sted enn det hun oppga.

I et tilfelle hvor Haukeland Liadal oppga å besøke Odda og Tyssedal i jobbsammenheng, viste et bilde hun la ut på Facebook at hun befant seg hjemme i Haugesund. For kjøreturen, som aldri fant sted, fikk hun refundert over 3.000 kroner i kjøregodtgjørelse og diett fra Stortinget.

Var på konsert

Ved et annet tilfelle oppgir hun ifølge avisa å ha hatt medievakt for partiet i Oslo, og krever refusjon for en pendlerreise fra Haugesund til Oslo. I realiteten var hun på Beyoncé-konsert i København.

– Jeg har jobbet med Stortingets regnskapskontor, og vil fortsette å ha dialog med Stortingets administrasjon og partiet for å oppklare det som har skjedd. Igjen er det viktig for meg å understreke at jeg er veldig lei meg for dette, og at jeg vil betale tilbake der jeg har gjort feil med reiseregningene, skriver hun på Facebook.