Reddet utrolige 49 skudd: – Det var helt rått å se på

Målvakten Nicklas Dahlberg var i storform da Frisk Asker slo Storhamar 1-0 borte og festet grepet om finalen i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag.

Søndag utlignet Frisk Asker til 1-1 i kamper i finaleserien med 4-2-seier på hjemmebane. Tirsdag ble det mer jubel for laget fra Asker. En scoring av Kyle Bonis etter et snaut kvarter i åpningsperioden ble avgjørende.

Dermed har regjerende sluttspillmester Storhamar et tøft utgangspunkt dersom de skal kopiere fjorårets bragd. Hedmarkingene ligger under 1-2 i kamper før fjerde kampen i Asker torsdag. Finaleduellen avgjøres i best av sju kamper.

Kampens store spiller var Nicklas Dahlberg, som utrolig nok reddet 49 skudd.

– Det var jævlig deilig seier, sier Dahlberg til TV 2.

– Jeg synes vi forsvarte oss bra i dag. De har noen bra sjanser, men jeg synes faktisk at vi hadde et par bra sjanser til å avgjøre også. Vi kunne like gjerne gjort 2-0 tidligere, fortsetter keeperhelten.

– Utenomjordisk

Frisk Asker-trener Jan André Aasland var svært fornøyd både med sisteskansen og forsvarsspillet.

– Nicklas var helt sjuk i dag, det var helt rått å se på. Det var kult, men all kred til gutta som er foran der og rydder unna. De var ekstremt sterke. Ja, det var noen farligheter og Nicklas måtte dra frem noen ekstreme redning, men backoppsetningen var fantastisk foran eget mål, sier han.

Kyle Bonis scoret kampens eneste mål, men legger ikke skjul på at keeperen var dagens mann.

– Når du har Nicklas Dahlberg mellom stengene er det nok. Gode Gud. Jeg tror ikke jeg kan si nok gode ting om hvor fantastisk prestasjonen hans var. Vi blir bortskjemt. Vi får skyte på ham på trening hver dag, og vet hvor god han er, men der viste han alt. Det var utenomjordisk godt målvaktspill, sier han til TV 2.

Det ble ett mål i den første perioden i tirsdagens kamp, men i den andre kunne det blitt mange flere. Det ble til tider et stormløp mot Frisk Askers mål. Hjemmelaget skapte enormt trykk i overtall, men Frisk-keeper Dahlberg sto glimrende og sørget for at vertene ikke klarte å utligne.

Selv om Dahlberg reddet og reddet, kunne det også fort stått 2-0 til Asker-laget. Sebastian Johansen kom nemlig alene med Storhamars keeper, fintet seg vakkert fri, men bommet helt med avslutningen.

– Klart vi er skuffet

I den avsluttende perioden fortsatte Storhamar-presset. Midtveis i perioden spilte laget seg til enorme muligheter, men de klarte ikke å overliste en Dahlberg i storform

Dermed er Frisk i førersetet etter tre kamper.

– Det er klart vi er skuffet. Vi hadde det meste av initiativet, det meste av pucken, flest avslutninger og det meste av det meste. Men vi har ikke mest av det viktigste, som er flest mål, sier en skuffet Storhamar-trener Fredrik Söderstöm.

– Frisk gjorde det veldig bra i dag. De scoret et tidlig mål og kunne ri litt på det. Jeg synes stresset og frustrasjonen økte litt i spillet vårt. Vi skal vokte oss for å si at det var uflaks og vokte oss for å se spøkelser, vi må forbedre oss offensivt, fortsetter han.

(©NTB/TV 2)

Lik TV 2 Sporten på Facebook