– Han var uheldig

I kveld skal Ole Gunnar Solskjærs menn (46) finne veien forbi hans tidligere lagkamerat, Gerard Piqué (32).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Solskjærs pressekonferanse i vinduet øverst!

– Jeg spilte med ham i en reservefinale på Old Trafford. Jeg scoret, og Gerard scoret. Vi vant 2-0 over Tottenham, forteller kristiansunderen på pressekonferansen foran Barcelona-kampen.

– Jeg vet ikke om det sier dere hvor ung jeg er, eller hvor gammel Gerard er, fortsetter han lattermildt.

SCORET: Gerard Piqué fikk totalt 23 kamper for de røde djevlene, og scoret to mål.
SCORET: Gerard Piqué fikk totalt 23 kamper for de røde djevlene, og scoret to mål. Foto: Gregorio Borgia

I 2004 snappet de røde djevlene opp en 17 år gammel Piqué fra Barcelonas ungdomslag. Den meritterte midtstopperen klarte ikke å spille seg inn på Manchester Uniteds førstelag, og ble etter to sesonger sendt på utlån til Real Zaragoza.

Da han kom tilbake fikk han starte noen få kamper, både som back og midtstopper. Konkurransen ble imidlertid altfor tøff til at han klarte å beholde plassen.

– Han var uheldig

I 2008 hentet Barcelona ham tilbake. Siden har Piqué vunnet det som er for både klubb- og landslag.

– Han var en fantastisk gutt. Han kom hit som en ung spiller, og vi hadde stor tro på ham, minnes Solskjær.

– Men han var kanskje uheldig. Han var her da vi hadde et av de beste stopperparene i verden i Rio (Ferdinand, journ. anm) og Nemanja Vidic. Han fikk ikke de sjansene han antageligvis fortjente, medgir kristiansunderen.

Også Piqué snakket om forholdet til Solskjær på pressekonferansen. Han sier at kristiansunderen hjalp ham mye med å tilpasse seg til klubben og byen.

– Det var en fin erfaring å spille med ham. Jeg er glad for at han gjør det bra med Manchester United. De har vunnet mange kamper, og spiller mye bedre. Det kommer til å bli tøft, spår katalaneren, ifølge Manchester Evening News.

Avslører Piqués frykt

Piqué, som nylig fylte 32, trakk seg på landslaget etter sommerens VM-fiasko. Han kan vise til 103 kamper med flagget på brystet.

For Barcelona er han fortsatt fast inventar, og er en av de spillerne United-angriperne må finne en vei forbi i kveld. Solskjær gir stopperstjernen ros for hvordan han tilpasset seg livet i et annet land i ung alder.

– Han kan lese spillet, er veldig god i luften og var en veldig fin kar å ha i garderoben. Han smilte og spøkte hele tiden. Men han er ikke så glad i nåler, så kanskje vi skal legge noen nåler ut for ham, spøker Uniteds manager.

– Jeg er bare glad for å se fremgangen han har hatt og trofeene han har vunnet. Det blir fint å møte ham igjen. Det er noen år siden sist. Forhåpentligvis kan vi få ham til å føle seg gammel, og ikke meg til å føle meg ung, humrer han.

Manchester United eller Barcelona møter vinneren av Liverpool-Porto i semifinalen.