Frisk biffsalat fra Thailand

Wenche oppfyller Peter sitt ønske om biffsalat. Oppskriften er fra da Wenche besøkte Thailand som ung, men gjennom årene har den blitt noe fornorsket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Biff

  • 400-500 g entrecôte, indrefilet, mørnet ytrefilet fra storfekjøtt eller kylling kan også brukes.
  • 1 ts salt
  • 1/4-1/2 ts chilipulver

Salat

  • 1 agurk
  • 3 tomater
  • ½ rødløk
  • 2-3 stilker stangselleri
  • ½ mango (kan sløyfes)
  • 1 liten «neve» friske mynteblader
  • 1 lten «neve» frisk koriander

Dressing

  • 2 ss rå, ukokt jasminris
  • 1/2-1 ts chilipulver
  • 3 ss fiskesaus
  • 10 ss friskpresset limesaft
  • 4-5 ss sweet chillisaus

Biff: Dryss salt og chili på entrecôten, stek/grill til den har medium stekt/rosa kjerne. La kjøttet få hvile mens du gjør klar dressingen og salaten.

Dressing: Rist/tørrstek chilipulver i stekepanne og avkjøl. Rist/tørrstek jasminris i stekepanne til risen blir gyllen og avkjøl. Knus risen i en morter til nesten pulver. Halvparten av risen skal tilsettes dressingen, den andre halvparten drysses over salaten rett før servering.

Bland sammen sukker, fiskesaus og limesaft, chillipulver og halvparten av knust jasminris.

Salat: Skjær agurk, rødløk og selleri i strimler, tomater i tynne båter («innmaten» på tomatene kan eventuelt fjernes) og mango i tynne strimler. Legg rødløkstrimlene i iskaldt vann i 10-15 min, da blir sprø og litt mildere. Bland sammen grønnsakene til salaten. Bland inn mynteblader og koriander etter smak.

Hell dressingen over salat og kjøtt og dryss over resten av den knuste risen.