SNUBLET: Her utligner Torgeir Børven på Lerkendal. Trønderne står nå med bare ett poeng etter to serierunder, mens Odd har fått en god start og står med fire.
SNUBLET: Her utligner Torgeir Børven på Lerkendal. Trønderne står nå med bare ett poeng etter to serierunder, mens Odd har fått en god start og står med fire. Foto: Wold, Ole Martin

Rosenborg snublet: – Skremmende å se hvor lite de skaper

Rosenborg skulle slå tilbake etter det sviende tapet for Bodø/Glimt. Det klarte de ikke.

Rosenborg-Odd 1-1

– Jeg er flau. Det skal ikke se ut sånn på hjemmebane. Vi kan tape og avgi poeng, men da skal det være fordi vi har skapt sjanser og hatt uflaks, sier Pål André Helland til TV 2.

– Som i dag, jeg tror faen ikke at vi har et skudd i andre omgang ... det er for dårlig, og det er flaut. Jeg beklager virkelig til alle som kom på kampen, tilføyer han.

Den regjerende seriemesteren var langt unna sitt beste i Eirik Hornelands hjemmedebut.

Rosenborg tok ledelsen før pause, men slapp inn like etter da Torgeir Børven satte inn sitt tredje for sesongen. Særlig i andre omgang lugget det for trønderne. Etter hvilen skapte de knapt en målsjanse.

Odd var derimot nær vinnermålet ved to anledninger.

– Rosenborg var skuffende i Bodø. Dette var ikke veldig mye bedre. Den offensive samhandlingen er til tider fraværende, og Horneland ser ut til å trenge mye mer tid enn jeg trodde, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Når det offensive ikke stemmer, blir de også veldig sårbare defensivt. Når de mister ball, er de flere ganger i elendig balanse. Det er overraskende å se fra Rosenborg. En god del av spillerne ser ut til å være langt unna sin beste form, og det er skremmende å se hvor lite de skaper på eget gress, fortsetter han.

– Odd er nærmere i dag

Horneland er en skuffet mann etter kampen. Rosenborg-treneren sier at han er misfornøyd med balltempoet og hvordan laget opptrer offensivt.

– Rosenborg skal ta tre poeng, spesielt hjemme på Lerkendal. Jeg synes Odd er litt nærmere tre poeng enn oss i dag. Det er ikke godt nok. Vi må stå i prosessen, våge å «trøkke gjennom» og komme ut med bedre resultater og prestasjoner, sier Horneland til TV 2.

– Ser du bedring etter kampen mot Bodø/Glimt?

– Deler av første omgang er «okay». Da begynner vi å få litt energi og begynner å få noen angrep. Andre omgang er skuffende, svarer den tidligere Haugesund-treneren.

Børven mener at Odd kan ta med seg mye positivt fra kampen.

– Jeg føler at vi er bedre enn Rosenborg. Vi kunne fort ha tatt tre poeng, sier Børven til TV 2.

– Hva synes du om Rosenborg, ser de ut som en gullkandidat?

– Ikke sånn som de har fremstått de to første kampene. Men det er Rosenborg, så vi skal aldri avskrive dem, svarer målsniken fra Øystese.

Svakt keeperspill

Like før pause sendte Pål André Helland vertene i ledelsen. Den frittalende vingen banket til med venstresleggen fra 25 meter. Skuddet var hardt, men såpass midt i mål at Sondre Rossbach fikk en hånd på ballen.

TV 2s fotballekspert mener at Odd-keeperen burde avverget scoringen.

– Rossbach skal selvfølgelig ta den. Det er veldig svakt keeperspill, slår Mathisen fast.

Dag-Eilev Fagermo uttrykte med måten målet ble sluppet inn på da han ble intervjuet av Eurosport i pausen.

– Sånn en gavepakke får ikke vi, konstaterte Odd-treneren.

På direkte spørsmål om Rossbach burde ha reddet, utdypet han:

– Ja, det er soleklart. Men det er vårt innkast òg. Birk Risa kaster vanskelig rett før pause. Rolig, få ballen ned, så kommer aldri det målet der.

Børven med målsnik-scoring

Da hadde trønderne lagt en jevnspilt førsteomgang bak seg. Odd var farlige på kontringer, mens Rosenborg var uhyre nær en tidlig ledelse da Alexander Søderlund headet i tverrliggeren etter et hjørnespark.

I underkant av ti minutter etter hvilen slo gjestene tilbake. Espen Ruud prøvde seg på halv volley. Ballen hadde retning utenfor mål, men Torgeir Børven hadde lurt seg inn på bakerste stolpe. Hordalendingen tuppet inn utligningen fra kloss hold, og er allerede oppe i tre scoringer i årets eliteserie.

Samme mann var nær å bli matchvinner ved to anledninger, men begge avslutningene strøk utsiden av stolpen.

– Odd er solide og leverer en god bortekamp. Det er veldig gledelig å se Børven tilbake i form. Nå begynner han å ligne den klassespissen han kan være i Eliteserien. Målet han scorer er typisk Børven, vurderer Mathisen.

Lagoppstillinger

Rosenborg (4-3-3): Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Jensen, Konradsen, Åsen - Helland, Søderlund (Bendtner), de Lanlay (Akintola).

Odd (4-3-3): Rossbach - Ruud, Semb, Hagen, Risa - Nordkvelle, Oldrup Jensen, Hoff - Rashani, Børven, Svendsen (Samuelsen).