Kristian Thorstvedt (20) scoret sine to første Eliteserie-mål da Viking slo Tromsø 2-0 på Alfheim søndag.

Se målene i Sportsnyhetene over!

– Det er selvfølgelig utrolig stort, og noe jeg har drømt om og hatt mål om lenge. Det er utrolig kjekt, sier han til TV 2 dagen derpå.

Han er naturlig nok svært fornøyd med at Viking har inntatt tabelltoppen.

– Ja, hvem ville tenkt det da vi begynte sesongen. Det er utrolig kjekt, men vi har bare spilt to kamper og har mange i vente. Vi får bare fortsette å fokusere og ta kamp for kamp, så får vi se hva det holder til, sier Kristian Thorstvedt.

– Begynner å bli litt irriterende

Viking-spilleren er keeperkjempen Erik Thorstvedts sønn, men var aldri i tvil om at det var utespiller han skulle bli.

– Det er kjekkere å score mål, enn å slippe de inn, smiler han.

Men Thorstvedt den yngre innrømmer at han begynner å bli litt lei av å forklare slektskapet til den - foreløpig - mer berømte faren.

– Det begynner å bli litt irriterende, ler han, og legger listen høyt for hvordan det skal bli i fremtiden.

– Det er mange som sier sønn av Erik og blablalba. Jeg skal få det til at han blir far til Kristian, gliser Viking-spilleren.

– Mor har lært Kristian alt

Pappa Erik tar ikke noe av æren for sønnens suksess ute på banen.

– Mor har lært Kristian alt han kan om fotball. Viking-fansen har faktisk et ganske kult heiarop som totalt ignorerer faren, og som bare går «sønn av Siv, sønn av Siv, Kristian Thorstvedt, sønn av Siv.» Det er god fotballhumor, sier han.

56-åringen gleder seg stort over å se sønnen lykkes.

– Jeg synes det er kjekt. Jeg vet at han har veldig lyst til å få det til. Da er det bra. Vi vil jo det beste for ungene våre, vi heier på dem.

Men det er ikke bare junior som har imponert den tidligere Viking- og Tottenham-keeperen så langt denne sesongen.

– Det som har imponert meg med Viking er forsvaret. De var til dels veldig lekk i Obos-ligaen forrige sesong. Nå har de vært bra. De skal ha skryt, fra keeper til resten av gjengen bak der. Det gir meg litt tro på at de skal fikse dette, og at de skal greie å holde seg, sier han.

Viking står med null baklengs etter å ha slått både Kristiansund og Tromsø 2-0. Lørdag tar Viking imot forrige sesongs serietreer Brann hjemme i Stavanger.