UTRYKNING: Flere politibiler var på til stede på flyplassen etter en bombetrussel mot et Norwegian-fly.
UTRYKNING: Flere politibiler var på til stede på flyplassen etter en bombetrussel mot et Norwegian-fly. Foto: Fredrik Nordengen

Bombetrussel mot Norwegian-fly henlagt

I februar kom det en bombetrussel mot et Norwegian-fly på vei til Alta. Nå er saken henlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bombetrusselen kom 27. februar i år, og ble rettet mot et Norwegian-fly på vei til Alta. Mandag har politiet i Finnmark besluttet å henlegge saken.

En passasjer ble pågrepet under evakueringen av flyet, men fordi vedkommende ikke fulgte politiets anmodninger.

Politiet i Finnmark har etterforsket saken og har jobbet med å identifisere avsenderen av truslene gjennom spor på internett, opplyser politidistriktet i en pressemelding mandag.

– I forbindelse med dette fant vi at vedkommende som har sendt ut truslene, har vært pålogget wifi-nettet til en utdanningsinstitusjon i Finland, opplyser politioverbetjent Torstein Pettersen, avsnittsleder for taktisk etterforskning i Finnmark politidistrikt.

Ettersom svært mange har vært pålogget dette nettet samtidig, har politiet ikke klart å identifisere vedkommende som sendte trusselen. Derfor avsluttes etterforskningen, og saken henlegges.

Det fremstår ikke som om det har vært noe klart motiv bak truslene, det fremgår av etterforskningen.

– Det kan dreie seg om én eller flere som har fremsatt dette uten mål og mening, og uten å være klar over konsekvensene av å fremsette den slags trusler over nett, sier Pettersen.

Finsk politi har fått tilgang til all informasjon fra politiet i Finnmark og er oppfordret til å følge opp saken fra sin side.

(©NTB)