SIKTER HØYT: Alexander Kristoff endte på tredjeplass i Flandern rundt. Kan han klatre helt til topps i Paris-Roubaix?
SIKTER HØYT: Alexander Kristoff endte på tredjeplass i Flandern rundt. Kan han klatre helt til topps i Paris-Roubaix? Foto: Geert Vanden Wijngaert

Nå vil Kristoff bryte forbannelsen

Stinn av selvtillit etter Flandern rundt håper Alexander Kristoff å endelig slå til i Paris-Roubaix.

– Det er alltid lov å drømme. Jeg drømmer om det selv, sier han til TV 2.

Etter å ha syklet inn til en råsterk tredjeplass i Oudenaarde søndag dro han rett hjem til Stavanger for å følge sønnen til tannlegen mandag morgen. Torsdag returnerer han til Belgia for å gjøre de siste forberedelsene til «Dronningen av klassikerne.»

– Historisk sett har jeg kjørt bedre i Flandern enn i Roubaix, selv om dette rittet egentlig skal passe meg bedre, forteller han.

Aldri bedre enn nr 9

Men der 31-åringen har vært stabiliteten selv i Flandern med en lang rekke topplasseringer, så har han ikke vært i nærheten av pallen de ni gangene han har syklet Paris-Roubaix. En niendeplass fra 2013 er hans beste resultat, og fire ganger har han brutt.

– De signalene han viste i Flandern, lover godt for det som skal skje om en uke, mener Thor Hushovd.

Kristoff i Paris-Roubaix:

2010: Ikke fullført
2011: Ikke fullført
2012: 57. plass
2013: 9. plass
2014: Ikke fullført
2015: 10. plass
2016: 48. plass
2017: Ikke fullført
2018: 57. plass

2019-utgaven av Paris-Roubaix er 257 km lang, der 54,5 km går på kjerreveier med brutal brostein. Dette er et av de mest ikoniske rittene på sykkelkalenderen og har fått navnet «Helvete i nord.»

– Han kan så absolutt være med å kjempe om seieren der. Ser vi tilbake på historien, så har Alexander hatt mye uflaks i Roubaix. Men han har kapasiteten, styrken og erfaringen som skal til. Kan han få til noe i nærheten av det han leverte i Flandern, så kan han være der, mener TV 2s sykkelekspert - som trillet en sekser på terningen etter gårsdagens tredjeplass.

Kan få tre nordmenn i finalen

Hushovd vet definitivt hva han snakker om. Han er den nordmannen med det beste resultatet i Paris-Roubaix. Han har to ganger vært på podiet, men fikk aldri oppleve å løfte brosteinstrofeet på velodromen i Rouabaix.

– Jeg håper jeg skal sitte med, forteller Kristoff - som i fjor hang med til det gjensto fem mil. Da var han imidlertid involvert i en krasj, havnet i asfalten og måtte til slutt bryte.

– Det blir veldig spennende neste helg, mener Dag Otto Lauritzen.

– Jeg tror vi kan få tre mann med i finalen. Både Edvald Boasson Hagen og Sven Erik Bystrøm viste gode takter i Flandern - og satt med helt til det gjenstod tre mil i Flandern. Det lover godt, mener Lauritzen.

I tillegg skal man heller ikke glemme Amund Grøndahl Jansen. Han har hatt en oppløftende vårsesong, forsøkte seg på noen stunt på de flamske landeveiene søndag og var faktisk den nordmannen som var best i Roubaix i fjor. Da ble han nummer 14.

– Edvald har hatt bedre resultater i Roubaix enn meg. Kanskje han glimter til, sier Kristoff.