PRISKUTT: Kiwi senker prisene på flere påskevarer. Også Coop Extra og Rema 1000 tar opp kampen om de laveste påskeprisene.
PRISKUTT: Kiwi senker prisene på flere påskevarer. Også Coop Extra og Rema 1000 tar opp kampen om de laveste påskeprisene. Foto: TV 2

Priskrigen raser:

Kutter prisene på flere påskevarer

Med én uke igjen til påskeuka, kutter Kiwi prisene på flere varer. Rema og Coop vil ikke være dårligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lavpriskjedene Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra ypper til priskrig før påsken.

Mandag annonserer Kiwi at de dumper prisene på en rekke påskevarer, som brus, egg og sjokolade.

– I forrige uke satt vi ned prisen på flere hundre produkter, og vi følger opp i dag. Dette er varer som er viktig for folk i påsken, sier Kiwis kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin.

Billigere lammelår

Kiloprisen på lammelår var forrige uke på 84,90, og er nå satt ned til 58,90. Tomat- og ertesuppe fra Toro er begge satt ned med 36 prosent, mens Nidar påskefavoritter er justert fra 64,90 til 49,90.

– Det er priskrig hver dag hele året, men den er alltid enda tøffere under høytider. Påsken er viktig for oss i Kiwi, og vi skal sørge for å være billigst på absolutt alle varer til enhver tid, sier Arvin.

Her er listen over noen av produktene Kiwi har satt ned prisen på:

Coop relanserer grønnsaksmiks

Det er ikke bare Kiwi som dumper prisene før påske. Coops kommunikasjonssjef Harald Kristiansen sier Coop Extra allerede har lansert nye tilbud og justert prisene på en rekke påskevarer.

– Mange av tilbudene Kiwi nå slår seg på brystet med, er priser hvor de følger etter oss. Men hvis vi er dyrere på noen produkter, skal vi justere ned, slik at kundene, som også er våre medeiere, skal være sikre på at de får den laveste prisen. Vi følger med hver eneste dag, sier Kristiansen.

Extra har satt ned prisen på «alt av typiske påskevarer», som for eksempel appelsiner, sjokolade og lammelår.

– Denne uken relanserer vi også påskesuksessen med plukk og miks av smågrønnsaker. I tillegg til lave priser har vi et langt større utvalg enn våre konkurrenter. Alt du trenger i påsken skal du finne til lavest pris hos oss, sier Kristiansen.

Rema-kutt

Også Rema er med i kampen om de laveste påskeprisene. Administrerende direktør Trond Bentestuen i Rema 1000 i Norge sier de «selvsagt har satt ned prisen på alle varene til laveste pris eller lavere».

– I tillegg kuttet vi prisene på en mengde andre varer til lavere pris enn hos konkurrentene i dag tidlig. Appelsiner, lammelår, kvikk lunsj og andre påskevarer – vi har de laveste prisene. For i Rema 1000 er det enkelt, kundene skal finne de laveste prisene hos oss, sier Bentestuen.

Rema 1000 har også startet satsingen på grillsesongen, noe de markerer med priskutt på blant annet marinerte lammekoteletter, marinert ytrefilet av svin og krydret spareribs.