TUSENVIS: Er du redd for slanger bør du ikke ta turen til myrområdene utenfor Miami. Der regner forskere med at det bor opp til 100.000 pytonslanger
TUSENVIS: Er du redd for slanger bør du ikke ta turen til myrområdene utenfor Miami. Der regner forskere med at det bor opp til 100.000 pytonslanger Foto: Handout

Fanget over fem meter lang slange

Den gigantiske pytonslangen fanget av forskere i Florida er over 5 meter lang og 63 kilo tung.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen feiret forskere i myrområdet Big Cypress National Preserve i Florida at de hadde funnet og fjernet den største pytonslangen i området noensinne.

Burmesiske pytonslanger er allerede en av de største slangene i verden, men med sine 5,18 meter og 63,5 kilo er dette rekord for parken, skriver parkforskerne på Facebook.

Det er ikke rent få pytonslanger i området, og myndighetene regner med at det er opp mot 100.000 slanger i myrområdene utenfor Miami. Slangene dukket først opp i området på 1980-tallet, antageligvis forlatt av eierne sine da slangene ble for store til å håndtere, skriver CNN.

Den burmesiske pytonslangen som ble fanget i helgen stammer originalt fra Sørøst-Asia, men har blitt en gjenganger i området, som har ideelle vilkår for arten.

For å håndtere slangebestanden holder staten Florida konkurranser hvor de oppfordrer jegere til å fjerne flest mulig.