FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant i oktober i fjor. Nå avslører politiet at flere personer har fosøkt å svindle familien til 69-åringen.
FORSVUNNET: Anne-Elisabeth Hagen forsvant i oktober i fjor. Nå avslører politiet at flere personer har fosøkt å svindle familien til 69-åringen.

FORSVINNInGSSAKEN:

Dagbladet: Politiet har avslørt flere falske kidnappere

Politiet avslørt flere falske kidnappere under letingen etter forsvunne Anne-Elisabeth Hagen (69).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere personer har forsøkt å svindle Hagens familie for penger, skriver Dagbladet.

Fem måneder har gått siden 69-åringen forsvant fra sitt hjem i Sloaraveien på Fjellhamar. De angivelige kidnapperne la igjen en beskjed der de krever løsepenger utbetalt i kryptovalutta for at familien skal få se 69-åringen igjen. Beløpet tilsvarer omlag ni millioner euro.

Familien har vært i kontakt med de som sier de har kidnappet Hagen ved tre anledninger. Beskjedene har vært korte, og ifølge politiet har det foregått på plattformer som ikke egner seg for kommunikasjon.

I et intervju med Dagbladet sier politiet at etterforskningen har avdekket personer som forsøker å svindle milliardærektemannen Tom Hagen for penger.

– Det er riktig at politiet har avslørt enkelte forsøk på bedragerier. Bedrageriforsøk er straffbart, og henvendelsene etterforskes for å avklare om personer skal straffeforfølges. Jeg kan bekrefte at enkelte av henvendelsene kommer fra utlandet, sier politiinspektør Tommy Brøske til avisen.

Siste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen var den 31. oktober i fjor.