Hjemvendte Strand (24) berget Brann med scoring i hjemmedebuten

Den hjemvendte bergenseren Petter Strand (24) scoret målet som sørget for at Brann fikk med seg 1-1 mot Strømsgodset.

Brann – Strømsgodset 1-1:

Bergenseren Petter Strand, som startet karrieren i Fyllingsdalen og ble hentet fra Molde før årets sesong, kunne ikke drømt om en bedre debut på Brann Stadion for Brann. Han scoret målet som berget 1-1 mot Strømsgodset foran 13213 tilskuere på Brann Stadion.

– I første omgang fikk vi et unødvendig mål imot. Vi klarte ikke å få inn det avgjørende målet. Jeg synes vi skulle hatt straffe i andreomgang. Men det er såpass tidlig at vi er ikke bekymret etter to kamper. Det var veldig gøy å spille utpå her foran Brann-fansen, sa Branns redningsmann til TV 2 Sporten etter kampen.

Brann, som har ambisjoner om en topplassering i årets Eliteserie, har åpnet sesongen svakt med kun ett poeng etter sesongens to første seriekamper. Godset har fått en god start med fire poeng.

– Det var vanskelig å spille mot et lag som lå så lavt. De fikk det poenget de ønsket. Vi malte på og prøvde å bryte gjennom, men fikk brudd imot og 0-1. Vi kjørte kampen og burde vunnet med et par mål, men klarte ikke å punktere kampen. Vi skulle hatt straffe i andre omgang, men fikk det ikke. Vi er ikke fornøyd med at vi ikke har mer poeng med oss. Vi tapte sist, og det var viktig å ikke tape igjen, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2 etter kampen.

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var fornøyd med det spillerne viste på Brann Stadion.

– Dette var ett poeng vunnet. Etter tre tøffe år i Bergen fikk vi med oss ett poeng. Det er jeg helt klart fornøyd med. Målet var å skape noe på overganger, og ligge solid defensivt. Det så ut som om Brann skulle hatt et straffe for hands, men jeg satt 50 meter unna, sa han til TV 2 Sporten.

– Før Branns scoring var Veton Berisha helt klart i offside, men om han er med i spillet, er usikkert, fortsatte han.

– Brann har alltid vært klubben min
Petter Strand sa da han ble hentet til Brann at han alltid hadde drømt om å spille for klubben.

– Jeg er bergenser. Brann har vært klubben min siden jeg var liten, sa 24-åringen til klubbens hjemmeside da han ble hentet fra Molde i 24. januar i år.

Strand kom gratis fra Molde ettersom han stod uten kontrakt med klubben etter forrige sesong, og selv om Molde ønsket å forlenge med midtbanespilleren, var han aldri i tvil da tilbudet fra Brann kom.

– Brann har et godt lag som ledet serien lenge i fjor og som kan bli enda bedre nå. Jeg er blitt presentert for et opplegg som virker veldig bra og som jeg har tro på. Brann spiller på en måte som vil passe meg. Klubben har virkelig vist at de ville ha meg, sa han om valget.

– Godset sjokket Brann i Bergen
De første 39 minuttene på Brann ble jevnspilt. Begge lag produserte en rekke gode mulighet, uten å lykkes med å få ballen i nettet.

Men så våknet Strømsgodset. Amahl Pellegrino fikk to sjanser etter en kontring, og sendte Godset i ledelsen seks minutter før pause.

– Vito Wormgoor var helt ute i forkant av scoringen. Pellegrino var uheldig med førstetouchet, men så fikk han en ny sjanse, og med innsiden av foten kontrollerte han ballen rolig i mål. Godset sjokket Brann i Bergen, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud etter scoringen.

Fulltrefferen sørget for at Godset kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

– Vi kontret, og så hadde Mos så bra overblikk at han så jeg var alene. Jeg lurte keeper med å tro at jeg skulle skyte i lengste, så la jeg den i nærmeste. Det eneste er at jeg byttet meg selv ut på Fantasy-laget før kampen, sa Pellegrino til Eurosport om scoringen i pausen.

I det 52. minutt utlignet Brann. Petter Strand ble spilt gjennom. Alene med keeper gjorde han ingen feil, og satte ballen effektivt bak Viljar Myhra i Godset-målet.

TV-bildene viste imidlertid at Veton Berisha kom fra offside i forkant av scoringen, og at den muligens skulle ha vært annullert. Men etter at hodvedommer Trond Ivar Døvle hadde hatt en diskusjon med linjedommeren ble scoringen godkjent.

– For en måte å presentere seg for sitt nye publikum på. Han var iskald da han avsluttet, sa Skullerud om bergenseren Petter Strand, som før han kom til Brann spilte for Fyllingsdalen, Sogndal og Molde.

– Årets klareste straffespark
Kvarteret før slutt skrek Brann på straffespark da Godsets Yacouba Sylla fikk ballen i hånden innenfor 16-meteren. Dommer Døvle vinket spillet videre.

– Hvis ikke den var enkel lurer jeg på hva som kan defineres som enkel... Brann snytt for et av årets klareste straffespark, mente TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Like etter sendte Lars Arne Nilsen innpå Azar Karadas i jakten på vinnermålet. Fem minutter før slutt ble også angriperen Daouda Bamba sendt på banen.

Men det hjalp ikke for Brann, som måtte ta til takke med 1-1 mot Godset og kun ett poeng etter årets to første serierunder i Eliteserien.

​​Slik startet lagene:

Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Kristoffer Løkberg - Gilbert Koomson, Veton Berisha, Petter Strand.

Benken: Håkon Opdal, Thomas Grøgaard, Jesper Löfgren, Amer Ordagic, Daouda Bamba, Gilli Rolantsson og Azar Karadas.

Strømsgodset (4-5-1): Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Lars Sætra, Jakob Glesnes, Jonathan Parr - Kristoffer Tokstad, Yacouba Sylla, Herman Stengel, Johan Hove, Amahl Pellegrino - Mos.

Benken: Morten Sætra, Mounir Hamoud, Henning Hauger, Marcus Pedersen, Nicholas Mickelson, Halldor Stenevik, Stian Ringstad.