Thorstvedt avgjorde for Viking: – Ballen bare datt ned i beina på meg

Viking står med full pott etter sesongens to første seriekamper i comebacket i Eliteserien. Det er Vikings beste start i Eliteserien siden 2001.

Tromsø – Viking 0-2:

Kristian Thorstvedt begge Vikings mål da nyopprykkede Viking tok sin andre strake seier i serieåpningen og slo Tromsø 2-0 i den tøffe bortekampen på Alfheim søndag.

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst!

Thorstvedt scoret sitt første for dagen åtte minutter ut i kampen, før han avgjorde med sin 2-0-scoring hele seks minutter på overtid.

Vikings målscorer Kristian Thorstvedt mener at han egentlig var litt heldig da han scoret sitt første for dagen.

– Det var vel en halvsjanse, så bare datt ballen ned i beina på meg. Da var det bare å sette den i mål, så det var bra. Vi fulgte kampplanen og tok kontringene, oppsummerte han til Eurosport.

Bjarne Berntsen roste Thorstvedt etter kampslutt. Vikings trener hadde imidlertid beina godt plantet på jorden etter den sterke seieren på Alfheim og den overbevisende sesongstarten.

– I dag var han viktig. Han var på rett plass før den første scoringen, og den siste var en klinisk avslutning. Men jeg ønsker vi skulle hatt ballen mer og skapt mer store sjanser. Vi var litt for upresise. Men jeg kan ikke klage på den fantastiske innsatsen vi la ned defensivt. Vi ønsker å ha så mange poeng så fort som mulig, for vårt fokus er å holde plassen i Eliteserien, sa han til Eurosport.

Det er første gang Viking vinner sine to første kamper i Eliteserien siden 2001.

– Det var vanvittig deilig, det er lenge siden Viking har vunnet i Tromsø. Jeg synes kampplanen fungerte utmerket godt, og vi visste vi måtte være kyniske og tøffe når vi spiller på bortebane. Det var en profesjonell kamp på bortebane, sa Vikings kaptein Zlatko Tripic til Eurosport etter kampen.

Ikke imponert over Tromsøs angrepsspill
Tromsøs Daniel Berntsen var skuffet over lagets prestasjoner.

– Vi styrte spillet og skapte sjanser, men så slapp vi inn et mål før det var spilt ti minutter som vanlig. Jeg vet ikke hva vi holder på meg, sukket han til Eurosport i pausen.

Angrepsspillet Tromsø viste mot Viking imponerte ikke ekspertene.

– Dette var et relativt begrenset Viking-forsvar. Jeg tror Tromsø kommer til å slite med å skape sjanser mot andre lag etter å ha skapt så lite mot Viking, sa Jesper Mathisen i FotballXtra.

Ole Martin Årst var ikke helt enig.

– Viking har jobbet beinhardt på topp, og det har vært vanskelig å trenge gjennom Viking. Jeg tror nok Tromsø også vil slite mot andre lag, men Viking har imponert meg, sa Årst.

Hyllet kapteinens reaksjon
I det 66. minutt måtte Vikings Zlatko Tripic forlate banen etter å ha fått se en smell. Fredrik Torsteinbø kom inn. Men etterpå var det en tydelig misfornøyd Tripic som signaliserte at han kunne tenkt seg å fortsette, og ikke var skadet nok til å bli tatt av banen.

TV 2-ekspert Ole Martin Årst hyllet Tripics reaksjon i FotballXtra.

– Han har stått frem som en virkelig kaptein på dødballer og ofret seg masse. Men han fikk en smell i hodet, og ble byttet ut mot sin vilje. Han ville ikke bli byttet ut. Men som kaptein er det en innstilling jeg liker. Han fremstod som en ordentlig kaptein oppe der i Nord, sa Årst om episoden.

– Så svimmel var jeg ikke. Tromsø-legen ville ikke jeg skulle spille, så da ble det slik, sa Tripic til Eurosport om episoden.

Neste helg reiser Tromsø til hovedstaden og møter Vålerenga, mens Viking tar imot Brann.