KAMP: Libyan National Army (LNA) medlemmer, styrt av generalen Khalifa Haftar poserer i det de skal samle troppene.
KAMP: Libyan National Army (LNA) medlemmer, styrt av generalen Khalifa Haftar poserer i det de skal samle troppene. Foto: Esam Omran Al-fetori / REUTERS

21 drept etter at opprørsgruppe angriper Tripoli

Minst 21 personer er blitt drept etter at leder av opprørsgruppen LNA har innledet en krigoffensiv mot Lybias hovedstad og den sittende regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styrkene til den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar, som er leder for gruppen Libyan National Army (LNA) sier de har gjennomført de første luftangrepene mot en forstad til Tripoli.

Kunngjøringen kom rett etter at styrker som er lojale mot den internasjonalt støttede regjeringen i den libyske hovedstaden, kunngjorde en motoffensiv for å forsvare byen.

Så langt har angrepene kostet minst 21 menneskeliv, skriver nyhetsbyrået AFP søndag ettermiddag.

FN ber sivile evakuere

Situasjonen i Libya har tilspisset seg etter at general Haftar torsdag innledet en militæroffensiv mot Tripoli og erklærte at han vil innta byen.

Eskaleringen gjør at FN søndag ba om våpenhvile, samtidig som de ber sivile i hovedstaden om å evakuere, skriver nyhetsbyrået AFP.

Fredag tok LNA-militsen hans kontroll over den internasjonale flyplassen i byen.

Verdenssamfunnet med FN i spissen er svært bekymret over utviklingen og ber Haftar stanse offensiven, men det viser opprørsgeneralen ingen vilje til.

Evakuerer personell

Søndag begynte USA å evakuere personell som tilhører den amerikanske styrken i Afrika (US Africa Command) fra Libya.

Samtidig opplyser Indias utenriksdepartement at alle indiske soldater som inngår i en fredsbevarende styrke som er utplassert i Libya, er sendt hjem fordi situasjonen i landet har forverret seg.

Også FN varsler at de vil trekke ut deler av sitt personell.

(TV2/NTB)