Kom rett inn på laget og senket Arsenal: – Mange har avskrevet ham

Everton hjalp både Chelsea og Manchester United i kampen om en topp fire-plassering etter å ha slått Arsenal 1-0 på Goodison Park søndag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton – Arsenal 1-0:

Michael Keane måtte kaste inn håndkleet like før kampstart mot Arsenal på grunn av sykdom.

Inn på laget kom Phil Jagielka, som har spilt for Everton siden 2007.

Stopperen brukte bare ni minutter på å score kampens eneste mål da et hardkjempende Everton vant 1-0 over Arsenal på Goodison Park.

– Mange har avskrevet ham fullstendig, Phil Jagielka, og mange mener han burde gitt seg for lenge siden. Men han kommer inn og bidrar, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller i pausen.

Jagielka selv var strålende fornøyd med å avgjøre kampen.

– Jeg er normalt ikke en matchvinner. Men rett plass til rett tidspunkt, det er de beste scoringene. Det var herlig å vinne. Nå vil vi fortsette å vinne kamper og holde nullen. Så får vi se hvor vi ender til slutt, sa han til PLTV etter kampslutt.

– Arsenal er godt lag, men vi har også slått Chelsea, minnet han om.

Evertons 1-0-seier var en hjelpende hånd til både Chelsea og Manchester United, som begge ønsker å snyte Arsenal for en topp fire-plassering.

Dersom Arsenal hadde vunnet kampen ville London-klubben overtatt tredjeplassen fra Tottenham.

– Jeg mener førsteomgang var jevn. Forskjellen var at Everton fikk målet sitt. I andre omgang måtte vi gjøre endringer, og vi var bedre offensivt. Men vi var dårligere defensivt etter pause, oppsummerte en skuffet Arsenal-manager Unai Emery etter tapet.

Tottenham 64 poeng, Arsenal 63, Chelsea 63 og Manchester United 61 jakter på tredje- og fjerdeplassen. De gir plass i den lukrative Champions League neste sesong.

Chelsea spiller hjemme mot West Ham mandag.

– Vi må kanalisere frustrasjonen vår. Vi er fortsatt nummer fire på tabellen, og på torsdag har vi en viktig kamp mot Napoli i Europa. Nå må vi bare reise oss raskt etter dette tapet, sa Emery videre.

Everton har vunnet tre kamper på rad. For to serierunder slo Everton Chelsea 2-0.

– Nå er Everton virkelig med i kampen om sjuendeplassen som kan gi Europaliga-spill. Jeg tenkte at Jagielka ikke var klar da han kom inn på laget i dag, men klar var han. Det var fryktelig svakt av Arsenal, og Everton burde scoret mer i denne kampen, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller etter kampen.

– En enorm åpning for Everton
Everton gikk rett i strupen på Arsenal og tok ledelsen allerede etter ni minutters spill.

Phil Jagielka, som erstattet en syk Michael Keane i startoppstillingen like før kampstart, dukket opp i feltet etter et langt innkast fra Lucas Digne og sendte Everton i ledelsen.

– Han kom inn i elleveren like før avspark og sendte Everton rett i ledelsen. Den kom etter et lang kast i feltet. Sist gang han scoret var i 3-1 seieren mot Burnley i april 2017. Det var en enorm åpning for Everton, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes etter den tidlige scoringen på Goodison Park.

Med sine 36 år og 233 dager ble forøvrig Phil Jagielka den eldste spilleren som har scoret i Premier League hittil denne sesongen.

Everton spilte en bunnsolid omgang og hindret Arsenal effektivt med å slå tilbake etter et aggressivt og kompakt forsvarsspill de første 45 minuttene.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller var imponert over det målscorer Phil Jagielka viste etter at han kom inn på laget rett før avspark.

Emery tok grep i pausen
I pausen kom som forventet Arsenals toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang inn på banen for Arsenal. Sead Kolasinac gikk ut. Alexandre Lacazette ble værende på banen. Samtidig entret Aaron Ramsey banen til fordel for Mohamed Elneny etter pausen.

Byttene gjorde at Arsenal hevet spillet og satte inn et massivt press mot Everton.

Arsenal skapte sjanse på sjanse, men Everton lå kompakt og satset på kontringer. 20 minutter før slutt kunne Gylfi Sigurdsson doblet ledelsen da han fikk ballen i god posisjon i feltet. Avslutningen gikk imidlertid rett på keeper.

Everton kom gradvis mer med i kampen de siste ti minuttene av andreomgang og kun en god Arsenal-keeper Bernd Leno hindret ytterligere Everton-scoringer.

Everton tok en fortjent 1-0-seier, og hjalp dermed Chelsea og Manchester United i deres kamp for en topp fire-plassering.

Özil startet som kaptein
Arsenals manager Unai Emery ga Mesut Özil sjansen fra start i en kamp på bortebane for første gang siden 2. juldedag.

Mohamed Elneny og Henrikh Mkhitaryan kom inn på laget og henviste Aaron Ramsey og Alex Iwobi til benken.

Alexandre Lacazette ble foretrukket på topp fremfor Pierre-Emerick Aubameyang.

Evertons manager Marco Silva fikk problemer like før kampstart. Michael Keane var opprinnelig i startoppstillingen, men måtte ifølge BBC erstattes av Phil Jagielka like før kampstart grunnet sykdom på Keane.

Slik startet lagene:

Everton: Pickford; Coleman, Jagielka, Zouma, Digne; Gomes, Gueye, Sigurdsson; Bernard, Richarlison, Calvert-Lewin.

Benken: Stekelenburg, Baines, Davies, Lookman, Tosun, Walcott, McCarthy.

Arsenal: Leno; Sokratis, Mustafi, Monreal; Maitland-Niles, Elneny, Guendouzi, Kolasinac; Mkhitaryan, Ozil, Lacazette.

Benken: Cech, Lichtsteiner, Jenkinson, Ramsey, Suarez, Iwobi, Aubameyang.

Dommere: Kevin Friend (dommer), Matthew Wilkes (assistentdommer) og Adrian Holmes (assistentdommer)