Denne OBOS-leiligheten koster 95 millioner kroner

OBOS hevder at de har medlemmer som ser etter leiligheter i hundremillionersklassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den dyreste boligen som er til salgs på Finn.no er toppleiligheten på OBOS/Veidekke-prosjektet Middelthunet, som er prissatt til 95 millioner kroner.

Det er en drøy pris for OBOS, som i sin tid ble startet for å skaffe rimelige borettslagsleiligheter til arbeiderklassen.

Styrtrike OBOS-medlemmer?

OBOS-sjef Daniel Siraj har sagt at dette er litt Robin Hood, siden de tar en høy pris fra de rike, som de så kan bruke til å skaffe rimeligere leiligheter til «de fattige».

Men OBOS' informasjonssjef Åge Pettersen er ikke helt enig i det.

– Nei, vi bygger for våre medlemmer, og vi har medlemmer som ønsker å kjøpe i denne prisklassen, og da må det i så fall bygges på Majorstua, sier Åge Pettersen.

– Oslo for dine føtter

Prosjektselger Camilla Melsgard i OBOS mener 95 millioner kroner ikke er en upris, selv om det gir en kvadratmeterpris på uhyrlige 250.000 kroner.

– Nei, det er nesten 400 kvadratmeter inne, i tillegg til at du får en terrasse på samme størrelse, så det blir som en enebolig i leilighetsform, sier hun.

– Og så har du den unike utsikten. Hele Oslo og fjorden ligger for dine føtter, og på sommerdagene kan du nærmest spasere over gaten i morgenkåpen og ta morgenbadet i Frognerbadet.

– Norges beste utsikt

Toppleiligheten til 95 millioner kroner skal stå klar i 2022, men for de som ikke vil vente har eiendomsmegler Nils Nordvik en toppleilighet til salgs på Tjuvholmen. Den er på 370 kvadratmeter, og har store terrasser med utsikt over fjorden, øyene og Akershus festning.

– Dette er den beste utsikten du kan få tak i, påstår Nils Nordvik.

– Altså, du kan sitte på vestlandet og ha fjorder og fosser og sånne ting, men dette er jo Norges dyreste og flotteste beliggenhet.

Kresne rikinger

Også leiligheten til 70 millioner har ligget ute noen måneder uten å bli solgt, men Nils Nordvik er optimist.

– De rike er ute etter utsikt, stor plass, god standard og nærhet til sjø. Men det er klart, å selge noe til mellom 60 og 70 millioner kroner tar litt tid, for det er ikke alle som har det på kontoen, sier han.

Her får Nordvik støtte av adm. direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund:

– De ultrarike er gjerne litt «picky». De er prisbevisste og kan vente til det ideelle objektet kommer, så de vil ikke betale er enn markedspris. Det er så få interessenter, og det tar tid å forhandle frem en riktig pris.