UTSATT FOR TRUSSEL: Findus' svenske hovedkontor i Malmö er utsatt for en utpressingstrussel.
UTSATT FOR TRUSSEL: Findus' svenske hovedkontor i Malmö er utsatt for en utpressingstrussel. Foto: Johan Nilsson/ TT/ NTB scanpix

Findus i Sverige utsatt for gifttrussel – har funnet hvitt pulver

Svensk politi gjennomførte søndag morgen en aksjon ved det svenske hovedkontoret til Findus i Malmö etter at selskapet ble utsatt for en utpressingstrussel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken ti søndag formiddag opplyste politiet at de gjorde funn av en konvolutt som inneholdt hvitt pulver. Konvolutten er nå fjernet fra kontoret, ifølge SVT.

– Det har også vært en skriftlig trussel mot selskapet, sier politimann Anders Engstörm til nettstedet.

Ifølge politiet handler det om en form for utpressing. Det er usikkert hvorfor selskapet har blitt truet.

Innholdet i konvolutten sendes nå til undersøkelse, og skal analyseres.

– Sperringene er nå hevet. Kontorlokalet er fortsatt stengt i påvente av analysen, sier politi Evelina Olsson til Expressen .

Krav om penger

Ifølge kilder som Kvällsposten, har ukjente gjerningsmenn satt fram krav om en sum penger og truet med å plante en form for gift i kontorlokalene om selskapet ikke betaler, skrev Expressen tidligere denne søndagen.

Politiet bekreftet da at det dreide seg om en hendelse som kunne være farlig, men at publikum ikke var utsatt for fare.

Redningstjenesten gikk inn i kontorlokalene kledd i beskyttelsesdrakter for å forsøke å lokalisere giftstoffer som måtte befinne seg der.

Trusselen var ikke rettet mot Findus' fabrikker som produserer frosne grønnsaker og ferdigretter, men mot selskapet hovedkontor i Malmö.

Bekrefter trusselen

Findus Sverige AB er en del av Nomad Foods Europa. Virksomheten bekreftet søndag morgen at en trussel har kommet og at kontorlokalene er sperret av.

Administrerende direktør i Findus, Peter Odemark, skriver dette i en pressemelding til Kvällsposten:

«Nomad Foods kan bekrefte at en trussel har kommet mot firmaets svenske virksomhet i Malmö. For å ikke påvirke politiets undersøkelser vil vi ikke kommentere i hvilken form eller på hvilken måte trusselen har forekommet. Firmaets lokaler er sperret av og når virksomheten kan opptas blir et spørsmål for politiet å avgjøre.»

(©NTB/ TV 2)