KNIVSTIKKING: Natt til lørdag ble en kvinne knivstukket på Grünerløkka i Oslo. Hun skal ha vært et tilfeldig offer.
KNIVSTIKKING: Natt til lørdag ble en kvinne knivstukket på Grünerløkka i Oslo. Hun skal ha vært et tilfeldig offer. Foto: Tipser.no/ Daniel D. Laabak

Politiet: – Knivstukket kvinne i Oslo var tilfeldig offer

En kvinne i 20-årene er kjørt til sykehuset etter å ha blitt knivstukket på Grünerløkka i Oslo. Ifølge politiet var hun et tilfeldig offer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen ble meldt klokken 03.11 natt til søndag

– Det var en venninne som var sammen med den knivstukne kvinnen som ringte oss. Dette skjedde ved Birkelunden på Grünerløkka. Politi og ambulanse var raskt på stedet, og kvinnen ble umiddelbart kjørt til sykehus, sier operasjonsleder Tord Vidar Pedersen til Nyhetskanalen søndag morgen.

Pågrep mann etter kort tid

Kvinnene ga også politiet en beskrivelse av gjerningsmannen og fortalte i hvilken retning han forlot stedet. Det førte til en rask pågripelse av en mann i midten av 40-årene kun få minutter senere, opplyser operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen var også i besittelse av kniven da han ble pågrepet.

Hendelsen skjedde på gateplan på Birkelunden, ikke langt fra Paulus kirke. Ifølge Solberg ble kvinnen stukket i mageregionen.

Kvinnen har blitt operert ved Ullevål sykehus og tilstanden er stabil, opplyser operasjonsleder Tore Solberg klokken 5. Det er ingenting som tyder på at det er fare for liv.

Tilfeldig offer

– Er det en relasjon mellom offeret og gjerningsmannen?

– Nei. Ut fra det vi har avdekket så langt, fremstår dette som en helt uprovosert handling fra gjerningsmannens side, sier operasjonsleder Tord Vidar Pedersen klokken 8.

Politiet ser svært alvorlig på saken.

– Det har vært gjennomført en grundig åstedsundersøkesle, og saken etterforskes bredt i løpet av dagen i dag, opplyser Pedersen.

Den antatte gjerningsmannen blir trolig avhørt søndag formiddag.

(©NTB/ TV 2)