Politiet utelukker ikke at skyteepisoden kan være gjengrelatert.
Politiet utelukker ikke at skyteepisoden kan være gjengrelatert. Foto: Mathias Øgendal / Ritzau Scanpix

En drept og fire såret i skyteepisode i Danmark

En massiv politiaksjon er i gang etter en skyteepisode ved Rungsted i Danmark lørdag kveld. Én person er drept og fire skadet, ifølge danske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver den danske avisen B.T.

– Det viser seg at ved ankomsten var det flere som var rammet av skudd. Én person er drept, og fire er skadd i skytingen, opplyste Lau Thygesen, politiinspektør i Nordsjællands politi på en pressekonferanse lørdag kveld.

Dansk politi meldte tidligere lørdag kveld på Twitter at flere er rammet av skyteepisoden, som fant sted ved Runsted Strandvej som ligger på Øresundkysten nord for København.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.03 lørdag kveld.

Flere pågrepet

Politiet har pågrepet flere mistenkte, men leter fortsatt med massive styrker etter flere gjerningsmenn.

– Vi er massivt til stede og leter videre. Vi har en hypotese om at det har vært en skyteepisode mellom to lokale gjenggrupperinger, sa Thygesen under pressekonferansen.

En person som bor i området opplyste til B.T. at han hadde hørt oppimot fem-seks skudd.

Så to skadde

Et ektepar skal ha ankommet åstedet kort tid etter skytingen fant sted, og forteller til B.T. at de så to skadde personer.

– Min kone og jeg kom kjørende mot Rungsted Strandvej, da vi fikk se at det hadde skjedd en ulykke. Vi gikk ut av bilen og så en person som hadde fått et skudd i beinet. Litt lengre borte lå en annen person som var skadet i hodet, sa mannen til avisen.

Ekteparet skal ha ankommet stedet noenlunde samtidig som politiet.

Øyevitne

Et øyevitne sier til danske TV 2 at det skal være snakk om «gangster-typer».

– Jeg kom kjørende i en taxi, men jeg så ikke selve skytingen. Det er masse politistyrker og flere ambulanser. Det kommer så en 7-8 gangster-typer kjørende rundt i området ved Strandvejen. Jeg gikk inn mellom to stier, og fikk se politi med skuddsikre vester, våpen og hunder som gjennomsøkte området, fortalte Jakob Olrik til danske TV 2.