Aalesunds trener Lars Bohinen.
Aalesunds trener Lars Bohinen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Aalesund med knepen seier mot Kongsvinger

Aalesund styrte det meste av spillet, men overlistet Kongsvinger-keeper Ali Ahamada bare én gang. Jørgen Hatlehol ble matchvinner i Obosligakampen lørdag.

I sesongens første hjemmekamp kunne sunnmøringene juble for 1-0-seier og tre poeng. Laget står dermed med full pott etter to serierunder.

– Regnskapet er fint, og det må gjerne fortsette sånn. Men jeg hadde helst sett at vi omsatte noen av de mulighetene vi hadde i flere mål, sånn at vi kunne fått litt mer ro på benken, sa Aalesund-trener Lars Bohinen til Eurosport etter kampen.

– Vi spiller en solid første omgang, men av en eller annen uforklarlig årsak slutter vi med det i annen omgang. Da klarer vi dessverre ikke å skape det samme trykket som vi gjorde i første.

Tidlig avgjørelse

Aalesund startet meget friskt og var farlig frampå allerede etter fem minutter. Oddbjørn Lie fikk skutt inne i boksen, men gjestenes sisteskanse var med på notene.

Kampens eneste mål kom etter kun tolv minutter spilt. Aron Thrandarson spilte gjennom Sondre Brunstad Fet som fosset fram på kanten. Fet skar inn mot dødlinjen og fikk sentret 45 grader inn. Ballen passerte to oransjekledde før Hatlehol som fikk banken ballen i mål via en Kongsvinger-forsvarer.

Fet var farlig frempå på kanten ti minutter senere, men pasningen resulterte ikke i ny scoring. Samtidig klarte Adem Güven og Marlinho ikke å overliste AaFK-keeper Andreas Lie.

Slet foran mål

Pape Gueye ble matchvinner i serieåpningen mot Start og hadde en stor mulighet til ny nettkjenning etter pause. Thrandarson headet et innlegg som endte hos Gueye, som avsluttet utenfor på en hel volley.

Aalesund kontrollerte også de siste 45 minuttene, men slet med presisjonen foran gjestenes mål. Selv om Kongsvinger yppet seg i sluttminuttene, ble Hatlehols tidligere scoring kampens eneste.

Dermed kunne Bohinens menn juble for tre poeng foran hjemmepublikummet i jakten på opprykk.

Aalesund spiller neste kamp mot Sandefjord 13. april, og Kongsvinger møter KFUM Oslo dagen etter.

(©NTB)