Burnley utnyttet keepertabber: – Begovic var helt på bærtur

Burnley utnyttet keepertabber av Asmir Begovic og tok viktige poeng i bunnstriden etter 3-1-seier mot Bournemouth i Premier League lørdag.

Bournemouth – Burnley 1-3:

Se tabbene i videovinduet øverst!

Burnley fikk et pusterom i bunnstriden og klatret til en 14. plass på tabellen etter å ha slått Bournemouth 3-1.

Avstanden ned til nedrykksplass er nå åtte poeng for Burnley.

To av scoringene til Burnley kom etter at Bournemoths keeper Asmir Begovic var på fullstendig på bærtur.

– Det var mange elementer i spillet vårt som ikke var bra nok i dag. Jeg har alltid støttet våre keepere. Tabber kan skje i fotball. Men i dag gjorde vi flere feil på områder jeg ikke hadde forventet at vi ville gjøre feil, sukket Bournemouths manager Eddie Howe til Sky Sports etter kampen.

Burnley-manager Sean Dyche tror laget er på god vei til å redde plassen i Premier League.

– 24 poeng siden jul er et veldig sterkt comeback. Vi spilte bra og styrte kampen mot Bournemouth. Vi ønsker å avslutte sesongen sterkt og ser allerede frem til vår neste kamp, som også blir viktig, sa han.

Joshua King spilte hele kampen og var involvert i noen halvsjanser, men den norske landslagsspissen måtte gå målløs av banen for Bournemouth.

Slo nådeløst tilbake
Bournemouth brukte bare fire minutter på å ta ledelsen. Nathan Aké dukket opp i feltet og sendte hjemmelaget i ledelsen etter å ha lurt ballen ned i lengste hjørnet. TV-bildene viste imidlertid at Ashley Barnes var sist på ballen, og scoringen ble bokført som et selvmål av Barnes.

Men Burnley hadde ingen planer om å gi opp. Chris wood utnyttet en keepertabbe av Begovic og headet inn 1-1 fra kloss hold etter et corner i det 18. minutt.

– Begovic var virkelig på bærtur, og der var kjempen Chris Wood og utlignet for gjestene, sa TV 2s Jan-Henrik Børslid i «målshow» på TV 2 Premium 2.

Minuttet senere hadde Burnley snudd kampen. Ashley Westwood utnyttet denne gang svakt forsvasspill og satte inn 2-1-scoringen i det lengste hjørnet. Dermed kunne gjestene gå til pause med ledelse.

Rotet det til igjen
I det 57. minutt scoret Burnley igjen. Ashley Barnes, som var uheldig og scoret selvmål i første omgang, satte inn 3-1-scoringen etter nok en tabbe av Bournemouths keeper Asmir Begovic. Bournemouth-spillerne mente ballen var over sidelinjen i forkant av scoringen, men TV-bildene viste at den ikke var det.

Barnes fikk ballen i drømmeposisjon etter at Asmir Begovic rotet bort ballen i feltet. Han scoret sikkert.

– Begovic var helt på tur. Det var svært lite imponerende inngripen av Begovic. Men Barnes var veldig sikker i avslutningen, oppsummerte Børslid i «Målshow» på TV 2 Sport Premium 2.

Dermed tok Burnley seieren 3-1, og klatret opp til en 14. plass på tabellen med 36 poeng etter 33 kamper.

Bournemouth ligger på 13. plass med 38 poeng.

Slik startet lagene:

Bournemouth (4-4-2): Asmir Begovic - Nathaniel Clyne, Chris Mepham, Nathan Aké, Adam Smith - David Brooks, Jefferson Lerma, Dan Gosling, Ryan Fraser - Callum Wilson, Joshua King

Burnley (4-4-2): Tom Heaton - Matthew Lowton, James Tarkowski, Ben Mee, Charlie Taylor - Jeff Hendrick, Jack Cork, Ashley Westwood, Dwight McNeil- Chris Wood, Ashley Barnes