Salah avsluttet måltørken da Liverpool overtok tabelltoppen igjen: – Han hugget til som en klapperslange

Liverpool gjorde jobben og slo Southampton 3-1 i Premier League kveld. Dermed topper Liverpool tabellen to poeng Manchester City, som har en kamp mindre spilt.

Southampton – Liverpool 1-3:

Liverpool snudde 0-1 til 3-1-seier mot Southampton på St. Mary's fredag kveld og overtok igjen tabelledelsen i Premier League.

Se scoringene øverst!

Naby Keita utlignet til 1-1 med sin første scoring for Liverpool. Mohamed Salah avsluttet sin åtte kamper lange måltørke da han på vakkert vis satte inn 2-1-scoringen for Liverpool etter en strålende kontring ti minutter før slutt.

Jordan Henderson sørget for at Liverpool vant kampen 3-1 med sin scoring fem minutter før slutt.

– Jeg tror det var mitt 50. mål totalt i Premier League, så det var spesielt. Jeg er veldig glad for å score igjen og hjelpe laget. Det er det viktigste. Det var mitt første mål på ni kamper, og det var Hendersons første mål på 20-30-kamper, så jeg er glad, gliste Mohamed Salah til Sky Sports etter kampen.

– Dette var en viktig seier for oss, men alle seire er viktige. At vi kom ut i andre omgang og vant kampen var en stor prestasjon, sa Henderson til Sky Sports.

Liverpools manager Jürgen Klopp hyllet spillernes innstilling etter den sterke borteseieren.

– Det var briljant, spillerne viste god mentalitet. Vi var organisert, presset høyt, løp over hele banen. Vi beholdt roen, sa Klopp, og la til:

– Mo Salah kunne ikke sentre før scoringen, han bare gikk selv og det var en avslutning i verdensklasse. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene. Vi visste det ville bli vanskelig å vinne her, men vi klarte det. Jeg er stolt over det guttene viste, de var rett og slett utrolige, sa tyskeren, ifølge Sky Sports News.

Han er ikke i tvil om hvor mye poeng Liverpool trenger for å ta tittelen.

– Det er en tøff sesong for alle, for å kvalifisere seg til Champions League må et lag ha 70-75 poeng, og for å vinne tittelen trolig over 90. Vi er fremdeles med i tittelracet og det synes vi er fint, mente Klopp.

Ekspertene mente Salahs scoring ble helt avgjørende. Egypteren sprintet over hele banen før han hamret inn sitt første mål siden 9. februar.

Totalt står han med 18. ligascoringer denne sesongen.

– Det var ville tilstander i bortesvingen etter scoringen. Salah var til å stole på da Liverpool trengte ham som mest. Han hugget til som en klapperslange da han satte inn 2-1-scoringen. Dette var enormt sterkt av Liverpool, skrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Salahs fulltreffer var egypterens 50. Premier League-mål på 69 ligakamper totalt.

– De kom ut av en vanskelig bortekamp med seier. Og det var svær viktig å få igang Salah igjen. Det kan fort være et av de viktigste målene Salah har scoret for Liverpool, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

I Premier League er Liverpools resterende kamper mot Chelsea (h), Cardiff (b), Huddersfield (h), Newcastle (b) og Wolverhampton (h). Manchester Citys ligaprogram består av Crystal Palace (b), Tottenham (h), Manchester United (b), Burnley (b), Leicester (h) og Brighton (b).

– Nå har Liverpool tøffe kamper foran seg, blant annet mot Chelsea i den neste kampen. Kommer de gjennom dem med gode resultater, så kan alt skje, mente Møller.

Rett i ledelsen
Southampton gikk rett i strupen på Liverpool og tok ledelsen allerede etter ni minutters spill.

Pierre-Emile Højbjerg slo et innlegg i feltet. Shane Long fikk stå helt alene, og kunne enkelt plassere inn 1-0-scoringen for hjemmelaget.

– Den sjansen kunne Shane Long ikke misbruke. Men Southampton fikk komme til enkelt. Long fikk stå mutters alene. Liverpool-forsvaret var på halvdistanse og Long scoret sitt 50. mål totalt i Premier League, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter Southamptons tidlige scoring.

Drøye fem minutter senere fikk Keita muligheten til å utligne for Liverpool. Han headet imidlertid innlegget fra Salah rett på keeper. Like etter fikk Shane Long ballen i feltet igjen for Southampton. Men han bommet på ballen og misbrukte dermed en kjempesjanse til å doble ledelsen.

– Han kunne bare bredsidet den ballen i mål. Har du sett for en sjanse, sa Wikestad.

Slo tilbake
Da kampuret viste 36 minutter satt utligningsmålet for Liverpool. Naby Keïta headet effektivt inn 1-1-scoringen for Liverpool fra kloss hold etter et innlegg fra kanten av Trent Alexander-Arnold. TV-bildene viste imidlertid at Salah muligens var i offside i angrepet i forkant av scoringen.

– Der fikk Keita sitt første Liverpool-mål, og det kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt, mente Wikestad.

– Det var en marginal offside på Salah i forkant, men den kan du nesten ikke klandre linjemannen for, mente TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Lagene gikk dermed til pause med 1-1.

– Liverpool snytt for straffespark
Etter sidebytte var det Southampton som dominerte og som skapte de største sjansene de første 20 minuttene. Liverpool hadde nok med å forsvare seg.

Men i det 57. minutt skrek Liverpool på straffespark da Keita gikk i bakken etter å ha blitt taklet av Maya Yoshida innenfor 16-meteren.

– Liverpool ble snytt for straffespark der, det kan det ikke være noen tvil om, slo Wikestad fast etter å ha sett reprisen av situasjonen.

Liverpool tok gradvis mer over og jaktet febrilsk på vinnermålet.

Ti minutter før slutt kontret Liverpool. Mohamed Salah fikk ballen, løp fra alle, og satte vakkert inn 2-1-scoringen for Liverpool. Det var Salahs første scoring på de siste åtte kampene.

– Liverpool har snudd kampen. Det er ville tilstander i bortesvingen. Det er en scoring som kan ha betydd alt etter en kontring av det ypperste Liverpool-merket, sa Wikestad etter scoringen som avgjorde kampen for Liverpool.

Fem minutter før slutt punkterte Jordan Hendersen kampen da han satte inn 3-1-scoringen og sikret seieren og tabelleledelsen for Liverpool.

Slik startet lagene:

Southampton: Gunn, Valery, Bednarek, Yoshida, Vestergaard, Bertrand, Romeu, Ward-Prowse, Hojbjerg, Redmond, Long.

Benken*: McCarthy, Stephens, Austin, Gallagher, Armstrong, Targett, Sims.

* Mohamed Elyounoussi var ikke i troppen til Southampton

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Keita, Wijnaldum, Mane, Firmino, Salah.

Benken: Mignolet, Lovren, Milner, Henderson, Moreno, Shaqiri, Origi.