Mann døde etter brann i omsorgsbolig

Nødetatene rykket natt til onsdag ut til en omsorgsbolig i Selbu i Trøndelag etter meldinger om en brann. En mann i 70-årene døde av skadene han pådro seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder Adresseavisen.

Den brannskadde mannen i 70-årene ble fløyet til St. Olavs hospital. Fredag opplyser Annar Sparby, seksjonsleder for etterforskning i Værnesregionen at mannen døde av skadene.

– Klokken 01.28 natt til onsdag fikk vi beskjed om brann i en omsorgsbolig i Selbu. Da politiet ankom i 02.00-tiden, hadde personen som bodde i leiligheten fått behandling for brannskader av helsepersonell, sier Sparby videre til avisen.

Seksjonslederen sier at de ikke har verifisert brannårsaken 100 prosent, men at det tyder på at mannen har sittet i en stol, og sovnet mens han røykte.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med Annar Sparby uten hell.

Rådmann i Selbu kommune, Stig Roald Amundsen, sier til TV 2 at dette er en tragisk hendelse, og at kommunen er opptatt av å følge opp de pårørende.

– De har fått tilbud og oppfølging av psykososialt kriseteam, og vi jobber også med å ivareta de ansatte ved omsorgsboligen, sier Amundsen.

Mannen i 70-årene bodde i en type omsorgsbolig som ikke er heldøgsbemannet, men i en kommunal bolig hvor man mottar kommunale tjenester.

Kommunen har rutinemessig vært i kontakt med fylkesmannen for å høre om de ønsker å ettergå hendelsen.

– Vi har fått tilbakemelding om at de ikke ønsker å gå nærmere inn på dette, sier Amundsen.

Politiet foretar fortsatt undersøkelser, og leiligheten vil forbli avstengt i et par dager.

Saken oppdateres!