Spesialenheten ba om isolasjon for siktet politimann – tingretten vil løslate ham

OSLO TINGRETT (TV 2): En polititjenestemann er pågrepet og siktet for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med en jente under 18 år.

I RETTEN: Mannens forsvarer Eva-Marie Stryker og etterforskningsleder Knut Wold utvekslet noen ord før fengslingsmøtet. Foto: Magnus Braaten / TV 2
I RETTEN: Mannens forsvarer Eva-Marie Stryker og etterforskningsleder Knut Wold utvekslet noen ord før fengslingsmøtet. Foto: Magnus Braaten / TV 2

Den siktede er en politimann i 30-årene fra Østlandet.

Han har ikke bestridt å ha hatt seksuell omgang med en jente under 18 år, men hevder det ikke har noe å gjøre med hans virke som politimann.

Spesialenheten for politisaker ba om at mannen ble varetektsfengslet i én uke i full isolasjon mens etterforskning pågår. Retten kom imidlertid til at han måtte løslates.

Etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten valgte å anke kjennelsen på stedet og ba om oppsettende virkning, altså at politimannen ikke løslates før lagmannsretten har behandlet anken.

Wold ønsket ikke å kommentere saken etter at fengslingsseansen var over.

Benyttet tjenestebil

Politimannen ble pågrepet onsdag. Mannens forsvarer, advokat Eva Stryker, sier til TV 2 at siktede er glad for rettens avgjørelse.

– Han er vanvittig lettet over at retten er enig i at det ikke foreligger noen fare for at han vil forspille bevis i saken dersom han løslates, sier Stryker.

– Han mener at hele hans kontakt med fornærmede har skjedd utenfor og uavhengig av jobben, sier Stryker.

Av kjennelsen fremgår det likevel at mannen har benyttet en tjenestebil i sin kontakt med den fornærmede jenta.

– Hvordan forklarer han det?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Forsvareren opplyser at siktede har en «lavere stilling» i politiet.

Strafferamme på seks år

Oslo tingrett kommer i kjennelsen til at den fornærmede jenta er «i en særlig sårbar situasjon».

Stryker ba i retten om lukkede dører, men fikk ikke medhold i det. Dermed kunne pressen, som er ilagt referatforbud, være til stede.

Politimannen var i retten ikledd en tynn, grå genser og mørkeblå jeans.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 295 som omhandler misbruk av stilling for å skaffe seg eller annen seksuell omgang, eller får noen til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv.

Slike handlinger kan straffes med fengsel i opp til seks år.